Νέα έργα υποδομών 26,3 εκατ. στον Έβρο για αντιπλημμυρική προστασία! – Χρηματοδότηση νέων υποδομών στην Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση ειδικού προγράμματος στον  Έβρο, ύψους 26,3 εκατ. ευρώ, για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα  έκτακτα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή και το νησί της Σαμοθράκης! Μετά την έγκριση, της χρηματοδότησης,  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε ότι «πρόκειται για υποδομές που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες».

Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα για την αντιπλημμυρική προστασία, τη δημιουργία και συντήρηση υποδομών όπως του οδικού και του αρδευτικού δικτύου, θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, αύξησε κατά  47 εκατ. ευρώ τους πόρους για την  Περιφέρεια ΑΜΘ από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ το 2017, στα 167 εκατ. ευρώ, από 120 εκατ. που προβλέπονταν αρχικά.

Χαρίτσης: Υλοποιούμε υποδομές που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες

«Αναγνωρίζοντας τις ειδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ακριτική  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναλαμβάνουμε στοχευμένες πρωτοβουλίες και κατευθύνουμε επιπλέον πόρους  για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος στη δήλωσή του επισήμανε ότι «με το νέο αυτό πρόγραμμα ερχόμαστε – σε συνεργασία με την Περιφέρεια – να υλοποιήσουμε κρίσιμα έργα σε τομείς όπως η αντιπλημμυρική προστασία το αρδευτικό και το οδικό δίκτυο, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θωρακίζουν την τοπική οικονομία. Πρόκειται για υποδομές που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. Η στήριξη των τοπικών κοινωνιών αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομίας».