Έγραφαν τα ΜΜΕ τον περασμένο Φεβρουάριο:

“Με μια πτήση την εβδομάδα η οποία θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο θα συνδεθεί η Αγία Πετρούπολη με την Αλεξανδρούπολη. Το δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα έχει ισχύ για τέσσερις μήνες, χωρίς ωστόσο να έχει εγκαταλειφθεί η πρόθεση για καθιέρωση της εν λόγω αεροπορικής σύνδεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Την καθιέρωση της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολη – Αγία Πετρούπολη, ανέλαβαν να εγκαταστήσουν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης μετά την άρνηση της ελληνικής αεροπορικής εταιρίας Aegean Airlines.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης στα ΜΜΕ σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, παρουσία του Επίτιμου Γενικού Πρόξενου Αν. Μακεδονίας και Θράκης της Ρωσίας, κ. Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη μετά την επιστροφή τους από το ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη.

Ο κ. Λαμπάκης χαρακτήρισε ως άκρως επιτυχημένο το ταξίδι του στην Αγία Πετρούπολη τονίζοντας πως «πήγαμε για δουλειά, όχι για διασκέδαση». Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε σε αναρτήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, στα οποία γίνονταν λόγος για ταξίδι – πρόκληση και για στιγμές διασκέδασης όσων συμμετείχαν σε αυτό.

«Κάποιοι παίζοντας μόνο με το διαδίκτυο νομίζουν ότι ένα τέτοιο ταξίδι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για διασκέδαση. Εύχομαι όποιος θέλει να διασκεδάζει να μην κάνει τέτοιου είδους ταξίδια που κάνω εγώ και οποιοσδήποτε θεσμικός που πραγματικά δουλεύει… Κάποιοι περιμένουν να φύγω για να δημοσιεύσουν διάφορα στα σάιτς, στα facebook και στο διαδίκτυο… Εγώ δεν βλέπω ως πρώτιστη προτεραιότητα την επικοινωνία, όπως κάποιοι την εννοούν. Εγώ την επικοινωνία την κάνω τώρα, έχοντας δουλέψει σκληρά για 4 μέρες, γιατί πήγαμε για δουλειά, όχι για διασκέδαση, δουλέψαμε σκληρά και φέραμε αποτελέσματα»”.

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, εν μέσω τυμπανοκρουσιών και χειροκροτημάτων, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η τελετή εγκαινίων του Γραφείου Ενημέρωσης – Σύνδεσης Αγίας Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης «Τουριστικής Οικονομικής Συνεργασίας». Ακολούθησαν αγκαλιές, φιλιά και ανταλλαγή κομπλιμέντων.

Την ίδια περίοδο, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Aegean Airlines κ. Βασιλάκη, για την παλαιότερη απόφασή του να μη διαθέσει κάποιο αεροσκάφος για την αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας του Έβρου με την Αγία Πετρούπολη.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στη νέα αεροπορική σύνδεση Αγίας Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης, με δρομολόγια που ξεκινούν τον Ιούνιο, χαρακτηρίζοντάς την ως «δώρο» των Ρώσων σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ο κ. Βασιλάκης μου είχε πει ότι του αρέσει να βοηθά περιοχές που έχουν προβλήματα, που βρίσκονται στα σύνορα. Ήθελε λίγο – πολύ να μου πει ότι είναι ευεργέτης… Τελικώς, κι ενώ προσπαθούσα να πάρω απάντηση για τη γραμμή, μου έστειλε μία επιστολή, στην οποία έλεγε ότι δεν υπάρχει επάρκεια αεροπλάνων, τα οποία στέλνει σαν τις μύγες στην Κρήτη. Δεν βάζεις ένα αεροπλάνο τη βδομάδα για 3 μήνες εδώ και κατά τα άλλα λες ότι είσαι πατριώτης»!

Σήμερα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι η απευθείας σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη, ενώ καρποφόρησε (;;;) με την συμφωνία με την αεροπορική ρωσική εταιρεία VIM-AVIA που θα δρομολογούσε κάθε Σάββατο στην καλοκαιρινή σαιζόν αεροπλάνα χωρητικότητας 220 επιβατών, τελικά δεν προχώρησε διότι παρουσιάστηκε αδυναμία ενοικίασης δωματίων (!!!) επειδή, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης έχουν πληρότητα το καλοκαίρι που αγγίζει το 100% αλλά πρόσθετα και λόγω ενοικίασης από την εταιρεία T.A.P. περίπου 100 δωματίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης μας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου σχολίασε σχετικά στο facebook: «Τα περί μη επάρκειας ξενοδοχειακών κλινών είναι αστειότητες ανάξιες περαιτέρω σχολιασμού».

Αυτά παθαίνεις όταν ενεργείς από μόνος σου, για να καρπωθείς την «επιτυχία», χωρίς να συνεργάζεσαι με άλλους αρμόδιους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού…

Αυτά παθαίνεις όταν ακούς μόνο τους «παντογνώστες» μυστικοσυμβούλους σου…

Και τώρα τι θα απογίνει το Γραφείο Ενημέρωσης – Σύνδεσης Αγίας Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης που εγκαινιάστηκε μεγαλοπρεπώς;

Στο δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται επίσης πως «Συμφωνήθηκε ότι το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου 2017 και κάθε Σάββατο θα αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις Αγ. Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης για ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν, οπότε οι Ρώσοι ιδιαίτερα θα έχουν την δυνατότητα τον χειμώνα που μεσολαβεί να κλείσουν δωμάτια στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης τα οποία δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν φθάνουν για να καλύψουν τόσες τουριστικές ανάγκες».

Το δούλεμα παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο…

Εν τω μεταξύ από το γειτονικό αεροδρόμιο της Καβάλας εκτελούνται πτήσεις από και προς Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία και Φινλανδία. Εκεί μάλλον έχουν… περισσότερα ξενοδοχεία.

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/2016/06/success-story.html#ixzz4AXHCjPzI
Alexandroupoli Online