ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Διαδήλωση κατά της μάσκας στα σχολεία

Μπροστά από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης συγκεντρώθηκε εχθές (06/09) το απόγευμα πλήθος κόσμου – στην πλειονότητα γονείς – με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας στα σχολεία. Η διαμαρτυρία εντάσσεται σε σειρά δράσεων που έλαβαν χώρα πανελλαδικά, και έχει ως στόχο να αμφισβητήσει τη μάσκα προστασίας ως επιστημονικά αποδεδειγμένο μέσο αποφυγής της διασποράς του COVID-19, όπως αναφέρεται στο νόμο 4682/2020. 

«Είμαστε γονείς και θέλουμε να δώσουμε μια δυνατή αντίσταση στην πολιτική ηγεσία για τη χρήση της μάσκας, και για το νόμο 4682. Είναι παράλογος αυτός ο νόμος, να υπάρχει σε μια δημοκρατική χώρα» δήλωσε στο evros24 και αργότερα μπροστά από το συγκεντρωμένο κόσμο η Δέσποινα Κουσίδου, μία εκ των διαδηλωτών και μητέρα δύο παιδιών.

«Έχουν καταργηθεί με αυτό το νόμο όλες οι προσωπικές ελευθερίες, έχουν καταστρατηγηθεί η επιμέλεια των γονέων – που είχαμε σαν γονείς – μας την έχει πάρει ουσιαστικά το κράτος με αυτό το νόμο και μπορεί να χειρίζεται τα παιδιά μας με υποψία απλά του κορωνοϊού, να κάνει ιατρικές πράξεις στα παιδιά μας επάνω χωρίς να έχουμε εμείς γνώση του τι ακριβώς και πως. Να γίνουν θερμομετρήσεις στα σχολεία στα παιδιά μας εν αγνοία μας και προφανώς να πηγαίνουν, να μας παίρνουν λόγω υγείας τα παιδιά σε απομόνωση, σε κάποιες ειδικές δομές που υπάρχουν ήδη για αποθεραπεία» επεσήμανε στη συνέχεια.

H Δέσποινα Κουσίδου

«Ένα βαμβακερό ύφασμα δεν προστατεύει ποτέ από οποιονδήποτε ιό, είναι τόσο μικροσκοπικοί που διαπερνούν το ύφασμα»

«Υπάρχουν αμέτρητες αναφορές από πάρα πολλούς επιστήμονες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ειδικά στο εξωτερικό από πολλές χώρες, που μιλάνε επιστημονικά με λόγο επιστημονικό και ξεκάθαρο, δεν υπάρχει παρερμηνεία σε αυτό, ότι η χρήση της μάσκας έχει κινδύνους. Και για τα παιδιά πρωτίστως, που είναι ακόμα σε ανάπτυξη τα πνευμόνια τους, και για μας τους ενήλικες» ανέφερε αναφορικά με τη λειτουργικότητα της μάσκας η κα Κουσίδου, προσθέτοντας ότι «η κοροϊδία των μασκών που επιβάλλεται να φοράμε όλοι μας, ένα απλό ύφασμα, είτε μετάξι είτε διχτυωτό καλτσόν, είναι τραγικό. Ένα βαμβακερό ύφασμα δεν προστατεύει ποτέ από οποιονδήποτε ιό, είναι τόσο μικροσκοπικοί που διαπερνούν το ύφασμα.»

«Αν δεν καταργηθεί η χρήση της μάσκας στα σχολεία, δε θα στείλω τα παιδιά μου» 

«Αντισυνταγματικό» χαρακτήρισε η κα Κουσίδου τον ίδιο το νόμο 4682/2020, ο οποίος ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και προβλέπει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19. «(Οι νόμοι αυτοί) ποδοπατούν τις ελευθερίες μας, με άλλοθι τον κορωνοϊό – κανείς από εμάς δεν αμφισβητεί ότι δεν υπάρχει, απλώς δεν είναι αυτό που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ: ότι είναι πανδημία που θερίζει ζωές» εξήγησε στη συνέχεια.
Καταλήγοντας η κα Κουσίδου διαμήνυσε ότι αν δεν καταργηθεί ο συγκεκριμένος νόμος, και η υποχρέωση της χρήσης μάσκας, δεν θα στείλει το παιδί της στο σχολείο, με όποια συνέπεια έχει αυτό για την ίδια και το παιδί της. «Είμαι αποφασισμένη εγώ και πολύς κόσμος, πιστέψτε με, υπάρχει τρομερή ένταση στην Ελλάδα από τους γονείς» κατέληξε η ίδια.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος