ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Άνοιξαν τα σύνορα και στις Καστανιές

Άνοιξαν ήδη τα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου και θα λειτουργεί πλέον ο μεθοριακός σταθμός και το Τελωνείο, 16 μήνες μετά την υβριδική επίθεση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας με τη βίαιη επιχείρηση εισβολής χιλιάδων μεταναστών.

Στο ΦΕΚ

Σύμφωνα με το evros-news.gr, το οποίο επικαλείται χθεσινό ΦΕΚ, χθες Σάββατο 3 Ιουλίου άνοιξε ξανά ο μεθοριακός σταθμός. Μάλιστα, ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία ώστε να απομακρυνθούν τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί από το Τελωνείο μέχρι το σημείο της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής για να γίνονται απρόσκοπτα οι διελεύσεις. Επίσης, από χθες εγκαταστάθηκε και συνεργείο του ΕΟΔΥ που θα πραγματοποιεί τα rapid test των εισερχομένων.

 

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Δεν θα επιτρέπεται βέβαια να εισέρχονται οι Τούρκοι στην Ελλάδα, όπως άλλωστε δεν επιτρέπεται να έρχονται και από τους Κήπους οι οποίοι λειτουργούν κανονικά από χθες, αλλά οι Ελληνες θα μπορούν να πηγαίνουν στη γειτονική Αδριανούπολη και γενικότερα στην Τουρκία, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν. Δηλαδή:

1. Ολοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν την άφιξή τους στη χώρα.

Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Εγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας.

 

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού

2. Ολοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, οφείλουν:

α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

 

Δείτε ολόκληρο το Φ.Ε.Κ. 

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους ή

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test)

Με διαβατήρια της ΕΕ και, βα) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον εργαστηριακό έλεγχο με PCR και εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

Οι Τούρκοι που έχουν διαβατήρια χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως π.χ οι μετανάστες στη Γερμανία, θα μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν στη γειτονική χώρα πλέον από τις Καστανιές.

 

Πηγή: evros-news.gr

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος