ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aντάμωμα των οικολογικών οργανώσεων της περιοχής ΑΜ-Θ

Την Κυριακή 11-10-2020, στο Κέντρο Πληροφόρησης του Δέλτα Νέστου, έγινε το αντάμωμα των οικολογικών οργανώσεων της περιοχής ΑΜΘ.

Η αναγκαιότητα της συνάντησης αυτής υποκαθιστά την έλλειψη δευτεροβάθμιου οργάνου των οικολογικών οργανώσεων στην περιοχή μας για περιβαλλοντικά προβλήματα που χρονίζουν ή ανακύπτουν στην καθημερινότητα.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες εκπρόσωποι των εξής οργανώσεων: Οικολογική Κίνηση Δράμας, Οικολογική εταιρεία Έβρου, Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου, και η Οικολογική ομάδα Ροδόπης. Στη συνάντηση παρέστη και η εκπρόσωπος του φορέα Διαχείρισης κ. Αναστασία Μυρλή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που τέθηκαν σε συζήτηση ήταν τα εξής:

  • Οι επιπτώσεις που θα επιφέρει ο νέος “περιβαλλοντικός” νόμος στην διαχείριση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ιδιαίτερα οι επιπτώσεις από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών βιομηχανικής κλίμακας.
  • Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας.

Για όλα τα παραπάνω θέματα υπήρξε γόνιμος διάλογος και ουσιαστική τοποθέτηση και προτάσεις απ’ όλους τους εκπροσώπους, αφού άλλωστε είναι θέματα γενικού ενδιαφέροντος και μας αφορούν όλους. Οι οργανώσεις συμφώνησαν να δημοσιοποιήσουν τα συμπεράσματα της συζήτησης κάθε θέματος ξεχωριστά, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Κάποια θέματα , όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, θα επανέλθουν για συζήτηση σε επόμενη συνάντηση η οποία συμφωνήθηκε, ότι θα φιλοξενηθεί στη Δράμα στο κτίριο της Οικολογικής Κίνησης.

Για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης μας παραχωρήθηκε, από την Διεύθυνση του Φορέα Διαχείρισης Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου, ο κατάλληλος χώρος στην Κεραμωτή. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε να υπάρχει πάντα καλή συνεργασία με τους ανθρώπους που έχουν τους ίδιους στόχους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οικολογικές οργανώσεις Αν.Μακ.-Θράκης

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος