ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ. Πέτροβιτς: «4.200 στρέμματα κάηκαν στις περιοχές Αγνάντιας και Λουτρών – είναι ορατό το ενδεχόμενο εμπρησμού» (βίντεο)

Περίπου 4.200 στρέμματα κάηκαν στις πυρκαγιές που ξέσπασαν προχθές στην περιοχή Αγνάντιας και Λουτρών, με τις συνδυασμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας, του Δήμου, του Στρατού αλλά και της Πολιτικής Προστασίας να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο με μηδενικές ανθρώπινες απώλειες.

Ειδικότερα, «στην πρώτη γραμμή» βρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Έβρου, Κώστας Κούκουρας, ο Διευθυντή των Δασών, Ζαχαρίας Μπακλαγής, ο συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια, Πρόδρομος Φωτακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, καθώς πολλοί ακόμη πυροσβέστες και πιλότοι ελικοπτέρων, Πετζετέλ και Καναντέρ.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς

«Ήταν δύο δύσκολες πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα. Το ενδεχόμενο του εμπρησμού είναι πλέον ορατό και εξετάζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.Συνολικά 4.200 στρέμματα κάηκαν στις περιοχές Αγνάντιας και Λουτρών. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, με πολύ καλό συντονισμό αποφεύχθηκαν άλλες, δυσάρεστες συνέπειες για την περιοχή» δήλωσε στο evros24 ο κ. Πέτροβιτς, κάνοντας λόγο για την εναέρια συνδρομή δύο Καναντέρ, δύο Πετζετέλ και δύο ελικοπτέρων, τα οποία πραγματοποίησαν στοχευμένες ρίψεις που βοήθησαν το έργο των επίγειων δυνάμεων.

«Οφείλουμε να συγχαρούμε τόσο τους πυροσβέστες όσο και τους πιλότους των εναέριων μέσων και τους χειριστές των μηχανημάτων επειδή έκαναν εξαιρετική δουλειά. Μέσα σε 24 ώρες αποφεύχθηκε μια μεγαλύτερη καταστροφή, και το ενδεχόμενο να απειληθούν σπίτια. Τους συγχαίρω όλους» επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Πέτροβιτς, τονίζοντας ότι η Πολιτική Προστασία οφείλει να είναι παρούσα και να μπορεί να συνδράμει όπου της ζητηθεί. Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Να ειδοποιούμε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία αν εντοπίσουμε κάποιον ύποπτο καπνό» κατέληξε ο ίδιος.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος