ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Κομοτηνή: Παρουσιάζεται η πρόταση ανάπλασης του Πάρκου και της Πλατείας από την αρχιτεκτονική ομάδα του Μηνά Κοσμίδη

Με ικανοποίηση ο Δήμος Κομοτηνής παρουσιάζει σήμερα την οπτικοποίηση της πρότασης που διαμόρφωσε η αρχιτεκτονική ομάδα MinasKosmidisArchitects για την ανάπλαση των δύο κεντρικότερων σημείων της πόλης μας, της κεντρικής πλατείας και του πάρκου της Αγίας Παρασκευής. Η πρόταση στηρίχτηκε σε απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτηματολόγιο που εθελοντικά σύνταξε η ομάδα του Κομοτηναίου αρχιτέκτονα, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Το πράσινο, το χρώμα, το νερό, το παιχνίδι, οι διαδρομές αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία του σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα «η πρόταση εστιάζει, κυρίως, σε παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, με στόχο την ανάδειξη των υπαρχουσών υποδομών και την επέκταση της χρήσης τους. Με κύριο σκοπό τη διατήρηση και την ενίσχυση της ταυτότητας της πόλης θέλουμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια εξέλιξης και ανάπτυξης που θέλει να επιτύχει ο Δήμος και γι’ αυτό συνθέσαμε τις πρώτες χειρονομίες αυτής της πρωτοβουλίας, σε επίπεδο ιδέας ακόμα, αλλά με την ελπίδα και την προσμονή της υλοποίησης».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του πάρκου της πόλης μας ήταν στις αρχικές προθέσεις της Δημοτικής αρχής. Μετά από διάλογο κλήθηκε η αρχιτεκτονική ομάδα του καταξιωμένουαρχιτέκτονα MinasKosmidisArchitectsνα διαμορφώσει μια πρόταση ανάπλασης των δύο αυτών σημείων. Επέλεξαν το ερωτηματολόγιο ως μέσο διαλόγου με την τοπική κοινωνία η οποία ανταποκρίθηκε θερμά καθώς συγκεντρώθηκαν 2.000 απαντήσεις.

Με βάση τις προτάσεις των πολιτών διαμορφώθηκε η πρόταση που παρακολουθείτε από σήμερα σε ειδική σελίδα που κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει το σχέδιο ανάπλασης. Η Δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται την ανάγκη των πολιτώνκαι δη των νέων να εκφραστούν στην καθημερινότητά τους σε χώρους οικείους. Η αναβάθμιση της πλατείας και του πάρκου αξίζει σε όλους τους χρήστες γι’ αυτό και οι προσωπικές τους επιλογές- προτάσεις, όπως αποτυπώθηκαν στα ερωτηματολόγια που συγκεντρώθηκαν, με αιτήματα για υπαίθριους χώρους άθλησης, αναψυχής, ξεκούρασης, συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο που προτείνει η ομάδα του Μηνά Κοσμίδη. Θεωρώ ότι οι όμορφοι τόποι αξίζουν και κερδίζουν την καλύτερη συμπεριφορά τωνχρηστών τους κι αυτό ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε με την ανάπλαση των δύο τοπόσημωντης πόλης μας που ιδιαίτερα αγκάλιασαν οι πολίτες την περίοδο των εορτών καθώς πήραν χρώμα με τον στολισμό τους».

ΟΑντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, ΔημήτριοςΚαρασταύρου δήλωσε: «Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κομοτηνής παρουσιάζουμε την πρόταση ενός γνωστού αρχιτέκτονα, του Μηνά Κοσμίδη, που αφορά σεlifting της κεντρικής πλατείας και του πάρκου. Ταυτόχρονα, εγκαινιάζουμε μια διαδικασία διαλόγου μεταξύ του Δήμου και των δημοτών προκειμένου να γνωστοποιηθεί η πρότασή του με σκοπό να γίνουν τα όποια σχόλια και παρατηρήσεις από τους συνδημότες μας. Στόχος μας είναι να δώσουμε χρώμα, ζωντάνια στους κοινόχρηστους χώρους, με γνώμονα τη λειτουργικότητά τους και την ασφάλεια των πολιτών».

Ακολουθεί το linkτου Σχεδίου Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας και του Άλσους Αγίας Παρασκευής που θα μείνει ανοιχτό στους πολίτες για δέκα μέρες:

https://neaplateia.komotini.gr/

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος