ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με έξοδα της ΔΕΜΠ στο Ιεροσπουδαστήριο το πρώτο φωτοβολταϊκό σε σχολείο της Ροδόπης

Ακόμη μια γενναιόδωρη πράξη από την Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής  που αυτή τη ν φορά αποτελεί και πρωτιά για τον Νομό Ροδόπης δείχνοντας τον δρόμο και για τα υπόλοιπα σχολεία Πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πώς να επωφεληθούν χρησιμοποιώντας τα φωτοβολταϊκά.

Η Επιτροπή της ΔΕΜΠ με χρήματα κοντά στις 13.000 ευρώ κατάφερε και υλοποίησε την εγκατάσταση στη στέγη του Ιεροσπουδαστηρίου «Χαϊριγιέ» στην Κομοτηνή ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 15KW .

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους που έκαναν στη «Ροή Νews» και στον Σάκη Αντωνίου, το σύστημα θα καλύπτει τρία κτίρια, το παλιό Ιεροσπουδαστήριο, το νέο κτίριο και το Οικοτροφείο Θηλέων και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΕΜΠ Σελίμ Ισά «δεν θα υπάρχει χρέωση του ρεύματος που καταναλώνεται αφού το σύστημα είναι διασυνδεδεμένο στον ΔΕΔΔΗΕ και κάθε τρία χρόνια θα γίνεται συμψηφισμός».

Και επειδή κάθε τι που έχει ωφέλειες για την ΔΕΜΠ και για την τοπική κοινωνία είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν προοπτικές για τοποθετήσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κεντρικά ιερά τεμένη όσο και σε μειονοτικά σχολεία.

Με πηγή – φώτος : από «Ροή News»

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος