ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος για την νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα του Μητροπολίτη Παντελεήμονα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

«Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί,

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα ήθελα να σας ευχηθώ να έχετε μία ευλογημένη και καρποφόρα νέα σχολική χρονιά. Η προσοχή μας στρέφεται σήμερα ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές που ξεκινούν τη σχολική τους ζωή .

Βέβαια, η φετινή όπως και η προηγούμενη σχολική χρονιά, πραγματοποιούνται μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Όμως με τις κατάλληλες προφυλάξεις θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την αρρώστια, που δυστυχώς εξαπλώνεται γρήγορα και παντού. Δείξτε, λοιπόν, σύνεση και αγάπη στον συνάνθρωπό σας με τις αποστάσεις που επιβάλλεται να κρατάτε, συμβάλοντας κι εσείς με τον καλύτερο τρόπο στον περιορισμό αυτής της κατάστασης. Ωστόσο, οι αποστάσεις αυτές ας είναι μόνο σωματικές. Μπορεί να αναγκαζόμαστε να σταθούμε μακριά ο ένας από τον άλλον στον χώρο, ωστόσο οι καρδιές μας ας μένουν ενωμένες.

Σε όλους τους αγαπητούς μου δασκάλους και δασκάλες, παρακαλώ τον Θεό να είναι συμαραστάτης σε κάθε βήμα και στάδιο του διδακτικού και παιδαγωγικού σας έργου, το οποίο ήταν πάντοτε απαιτητικό, πόσο μάλλον σήμερα μ΄αυτές τις δυσχερείς συνθήκες.

Από την δική μου πλευρά, θέλω να σας βεβαιώσω, ότι τόσο η ταπεινότητά μου, όσο και σύμπασα η εκκλησιαστική κοινότητα  βρίσκεται δίπλα σας, αν μη τι άλλο  προσευχητικά καθημερινά και αναγνωρίζει, τιμά και σέβεται το λειτούργημά σας.

Ο Θεός μαζί σας!
Καλή Σχολική Χρονιά!».

Μήνυμα του Μητροπολίτη Παντελεήμονα για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

«Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί,

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους και την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού θα ήθελα να σας ευχηθώ να έχετε μία ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά.
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η χρονιά που πέρασε, όπως και αυτή που ξεκινά, φέρουν ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Πέρα από τις απαιτήσεις που ενέχει η κατάκτηση της νέας γνώσης, πρέπει να αντιμετωπίσετε μία επιπλέον πρόκληση.
Λόγω της μάστιγας του κορωνοιού καλείστε να τηρήσετε μέτρα, αποστάσεις και όλα όσα μας συμβουλεύουν οι ειδικοί, προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία όλων, τη δική σας, των γονιών σας, των παππούδων και των γιαγιάδων σας. Σας παρακαλώ  και εγώ από την πλευρά μου να μείνετε συνεπείς, στις υποδείξεις των ειδικών και των καθηγητών σας.  Ας αντιμετωπίσουμε τη δοκιμασία αυτή ως μία ευκαιρία άσκησης της υπευθυνότητάς μας απέναντι στον εαυτό μας και στον συνάνθρωπό μας.

Καλούμαστε να τηρήσουμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Ωστόσο, οι αποστάσεις αυτές ας είναι μόνο σωματικές. Μπορεί να αναγκαζόμαστε να σταθούμε μακριά ο ένας από τον άλλον στον χώρο, ωστόσο οι καρδιές μας ας μείνουν ενωμένες, ας έλθουμε πιο κοντά σε σχέση με πριν. Μπορεί να χρειαστεί να φορούμε στο πρόσωπο τις απαραίτητες μάσκες, αλλά ας πετάξουμε τις μάσκες υποκρισίας στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Με την ελπίδα σύντομα να λήξει αυτή η δοκιμασία, διότι η αληθινή και ολοκληρωμένη κοινωνία με τον συνάνθρωπο προϋποθέτει την σωματική εγγύτητα, ενώ ο ιός αυτός, όπως έχετε αντιληφθεί, διαιρεί, απομονώνει και κατακερματίζει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Εύχομαι ολόψυχα η χάρη του Θεού να σας συνοδεύει  στο ταξίδι της μόρφωσης και του αγώνα για μάθηση στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

Στους αγαπητούς μου καθηγητές και καθηγήτριες εύχομαι κάθε ευλογία, και υπομονή στο λειτούργημα που επιτελείτε εν μέσω τόσων δυσχερειών. Να είστε βέβαιοι ότι το έργο σας τιμάται και από την Εκκλησία που παροικεί στην Μαρωνεία και στην Κομοτηνή και βρίσκεται πάντα δίπλα σας στο μέτρο του εφικτού.

Ο Θεός μαζί σας!
Καλή Σχολική Χρονιά!».

admin/komotini24.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος