ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Ναυτικό και αλιευτικό μουσείο αποκτά το Πόρτο Λάγος

Οι εργασίες για τη δημιουργία ενός ναυτικού και αλιευτικού μουσείου στο Πόρτο Λάγος, το οποίο θα «αφηγείται» την τοπική ιστορία, ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των κατοίκων – εθελοντών και τη συνδρομή του Δήμου Αβδήρων.

Την ίδρυση του εν λόγω μουσείου εμπνεύστηκαν τα μέλη του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου του οικισμού και το Κίνημα Εθελοντών, που έχουν δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα.

Έτσι αποφάσισαν να «μεταμορφώσουν» το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείου του οικισμού, σε ένα σύγχρονο πλήρως λειτουργικό μουσείο, στο οποίο θα φιλοξενηθούν εκθέματα που θα αναδεικνύουν την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό, που είναι άρτια συνυφασμένα με την αλιεία και την ναυσιπλοΐα.

Ήδη μάλιστα έχουν ξεκινήσει τόσο οι εργασίες για την αναμόρφωση του κτιρίου, καθώς και η συλλογή των πρώτων εκθεμάτων που θα μπορούσα να φιλοξενηθούν.

Την πρωτοβουλία αγκάλιασε ο Δήμος Αβδήρων, με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσιτιρίδη να πραγματοποιεί συνάντηση με τους κατοίκους – εθελοντές, προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λάβει σάρκα και οστά το όραμά τους.

Πηγή+Photos: Xanthinea.gr

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος