ΥΓΕΙΑ

Self test στα σχολεία: Με ένα self test από αυτήν την εβδομάδα στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί

Η απόφαση για την μείωση των αυτοδιαγνωστικών τεστ για τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων στα σχολεία ελήφθη από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, πρόταση που αποδέχθηκε το υπουργείο Υγείας.

Έτσι, από σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα διενεργούν έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εβδομαδιαίως, μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα σχολεία. Τα self test μπορούν να τα προμηθευτούν μέχρι και αύριο, Τρίτη 5 Απριλίου.

Πρόκειται για 3 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος