ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σήμα BIKE FRIENDLY DESTINATION δόθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γίνεται πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας και του αειφόρου τουρισμού στην Ελλάδα πιστοποιώντας τις υποδομές και τις υπηρεσίες που διαθέτει για τη χρήση ποδηλάτου με το Σήμα BIKE FRIENDLY DESTINATION.

Το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιουνίου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με την απονομή του Σήματος BIKE FRIENDLY DESTINATION.

Στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή του Alexandroupolis Bike Team – Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης και πλήθος από μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, ο Δήμαρχος Ioannis Zampoukis – Γιάννης Ζαμπούκης παρέλαβε το Σήμα Πιστοποίησης του Δήμου ως BIKE FRIENDLY DESTINATION από την κα. Βίκυ Καραντζαβέλου, Γενική Διευθύντρια της ΝΑΤΤΟΥΡ, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που διαχειρίζεται σήμα «Bike Friendly» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ανταποκρινόμενος στις νέες τάσεις στον τουρισμό, στην ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη των επισκεπτών για επαφή με το φυσικό περιβάλλον και την πρόσβαση σε αυθεντικές εμπειρίες, o Δήμος Αλεξανδρούπολης ενισχύει το τουριστικό του προφίλ και εντάσσεται στο δίκτυο των BIKE FRIENDLY τουριστικών προορισμών της Ελλάδας.

Τα οφέλη για τον Δήμο θα είναι πολλαπλά καθώς με αυτή την πρωτοβουλία εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν του με τη δραστηριότητα της ποδηλασία στοχεύοντας σε μια νέα κατηγορία επισκεπτών που έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τη φύση, επιμηκύνοντας έτσι την τουριστική περίοδο, ενώ την ίδια στιγμή αναδεικνύει το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, τις ποικίλες ποδηλατικές διαδρομές στη φύση και όλες τις ποδηλατικές υποδομές και υπηρεσίες που διαθέτει.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος