ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΔΥΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΝΕΝΑ !

Κατατέθηκε η επίκαιρη ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου  749  10/5/2021   προς τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με θέμα :” Απουσία εμβολιαστικών κέντρων στον Δήμο Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης”

Το Εθνικό Σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για την COVID-19, προέβλεπε αρχικά ανάμεσα στα πρώτα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα περιφερειακά ιατρεία Φιλλύρας και Κέχρου του Δήμου Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης.

Παρά το γεγονός ότι η επιλογή των συγκεκριμένων ιατρείων ήταν προφανές ότι δεν κάλυπτε συνολικά τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, ενός Δήμου με 20.000 κατοίκους και 58 οικισμούς, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ορεινοί και απομακρυσμένοι μεταξύ τους, εντούτοις μέχρι και σήμερα και ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα πανελλαδικά έχουν αυξηθεί σε έως και 1.500, στον Δήμο Αρριανών δεν έχει δημιουργηθεί ούτε ένα!

Παραμένει έτσι ο μεγάλος αυτός Δήμος της Π.Ε. Ροδόπης χωρίς εμβολιαστικό κέντρο και είναι ο μοναδικός που δεν διαθέτει μια ανάλογη δομή!

Την ίδια στιγμή στην Π.Ε. Ροδόπης η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο στις επτά εμβολιαστικές γραμμές που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία σε αυτήν.

Να σημειωθεί ότι αναπάντητη παραμένει η προηγούμενη αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας με αφορμή επιστολή του δημάρχου Αρριανών από τις 10 -12-2020 που ζητούσε εκτός από Φιλλύρα και Κέχρο να προβλεφθούν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα στον δήμο Αριαννών. Αλλά τελικά δεν έγιναν ούτε εκείνα που ανακοινώθηκαν !

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος