ΔΙΑΦΟΡΑ

Στο «σφυρί» μία θέση στην ετήσια εξέταση της «Μόνα Λίζα»

Το Μουσείο του Λούβρου είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές Μουσείο τέχνης στον πλανήτη, προσελκύοντας περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, ωστόσο, κράτησε τις πύλες του κλειστές για πολλούς μήνες φέτος, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το έκθεμα που όλοι περιμένουν να δουν, δεν είναι άλλο από τη «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι.    Όμως, ακόμα και τα εκατομμύρια των επισκεπτών του Μουσείου, δεν έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τον πίνακα του 1503 από «πραγματικά κοντά» και με ησυχία τους, χωρίς τον υπόλοιπο κόσμο και έξω από την αλεξίσφαιρη κορνίζα του.

Σύντομα ωστόσο, θα έχει κανείς αυτή τη μοναδική ευκαιρία, αφού το Λούβρο δημοπρατεί μέσω του Οίκου Christie’s μία θέση στην ετήσια εξέταση της «Μόνα Λίζα» από συντηρητές τέχνης. Οι ειδικοί θα αφαιρέσουν τον πίνακα από την τεράστια θήκη προστασίας και ο νικητής του πλειστηριασμού θα μπορεί να θαυμάσει το αριστούργημα ηλικίας 500 ετών, χωρίς να τους χωρίζει το χοντρό, αλεξίσφαιρο τζάμι.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου και το μοναδικό εισιτήριο εκτιμάται πως θα πωληθεί ακόμα και για 30.000 δολάρια.

Το Μουσείο θέλει να συγκεντρώσει χρήματα για να κάνει τη συλλογή του προσβάσιμη σε όλους. Στα σχέδια περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός στούντιο που θα επικεντρώνεται στην καλλιτεχνική και πολιτιστική εκπαίδευση. Ο πρόεδρος και διευθυντής του Λούβρου Jean-Luc Martinez σημείωσε πως η οικονομική αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία Covid-19, κάνει την επιδίωξη του στόχου πιο κρίσιμη από ποτέ.

Άλλες «μοναδικές εμπειρίες» που βγαίνουν στο σφυρί του Οίκου Christie’s περιλαμβάνουν μια ιδιωτική ξενάγηση στο Μουσείο από τον Jean-Luc Martinez, μία «νυχτερινή ξενάγηση με φακούς» στο Λούβρο και ένα ιδιωτικό κονσέρτο στην αίθουσα «Caryatids Hall».

naftemporiki.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος