ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο Γιάννης Τοπαλούδης: Να μην υπάρξει καμία άλλη Ελένη, καμία άλλη Γαρυφαλλιά

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ελλάδα από τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο σύντροφό της. Αναφερόμενος στην υπόθεση αυτή, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, υπογράμμισε: “Αυτά που βιώνουμε εμείς ως οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, δεν μπορεί να τα φανταστεί κανένας, και εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτά που περνάμε εμείς, αυτό που περνά κάθε γονιός που χάνει με τόσο άδικο και βάναυσο τρόπο το παιδί του. Από την πρώτη στιγμή εμείς λέμε για να μην υπάρχει καμία άλλη Ελένη, Γαρυφαλλιά, Μυρτώ, εμείς θα πρέπει να εναντιωθούμε σε κάθε έναν που προσπαθεί να επιβουλευθεί τα κορίτσια μας, τα παιδιά μας, να κάνει το κακό αυτό που έκανε στην Ελένη μας και σε οποιοδήποτε άλλο κορίτσι ή παιδί. Αυτό δεν αφορά μόνο τις δολοφονίες αλλά και τους βιασμούς. Και τονίζουμε από την πρώτη στιγμή, πρέπει η ελληνική κοινωνία, το ελληνικό κράτος να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις. Αυτά τα είπαμε και πρόσφατα, στην επίσκεψη στο σπιτικό μας , της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και είπαμε τα δύο πράγματα είναι τα εξής. Πρώτον, αυστηροποίηση των ποινών για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα, και για τους βιασμούς” είπε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη ενώ διευκρίνισε:

“Γιατί όταν κάποιος βιάζει ένα κορίτσι, βιάζει όχι μόνο στιγμιαία το σώμα του αλλά και στη διάρκεια όλης της υπόλοιπης ζωής, την ψυχή του. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται και οι βιασμοί. Όχι όπως είπε ο κ. Τσιάρας, ο υπουργός “τα 16 θα τα κάνουμε 18″. Φτάνει πια. Ούτε να πούμε ότι θα σωφρονιστούν αυτά τα τέρατα, οι κτηνάνθρωποι”.

“Αυτά τα τέρατα δεν πρόκειται ποτέ να σωφρονιστούν, άρα θα πρέπει να διαχωριστεί, άλλο το σωφρονιστικό σύστημα για κάποια άτομα που υποπίπτουν σε κάποιο μικρό έγκλημα ή μικρή παράβαση και άλλο για τέτοιου είδους εγκλήματα, που το σύστημα πρέπει να είναι τιμωρητικό, να μην έχουν το δικαίωμα να ξαναβγούν έξω ώσπου να τελειώσει η διάρκεια της ποινής τους, που πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί. Να μην έχουν τα δικαιώματα να έχουν αδειούλες, να βγαίνουν και να ξανακάνουν τα ίδια και τα ίδια εγκλήματα… Αυτά τα άτομα αποκλείεται να σωφρονιστούν. Ας το καταλάβουν οι ειδικοί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Άλλο το σωφρονιστικό και άλλο το τιμωρητικό που πρέπει να είναι για τέτοιου είδους εγκλήματα” υπογράμμισε ο κ. Τοπαλούδης.

Ακολούθως σημείωσε: “Το δεύτερο που θέλει περισσότερο χρόνο και περισσότερη δουλειά από τους ελληνικούς θεσμούς είναι να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι γονείς. Είναι τόσο απλό αλλά και συνάμα τόσο δύσκολο που πρέπει κάποιος να το κατορθώσει και να το πετύχει .Δεν είναι απλά και μόνο σπέρνω ένα παιδί ή γεννάω ένα παιδί, αλλά πρέπει να το μεγαλώσω, να το αγαπήσω, να το βοηθήσω, να του συμπαρασταθώ όσο μπορώ και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, κάποια παραβατική συμπεριφορά να απευθύνομαι σε κάποιους ειδικούς , ψυχολογικούς., υποστηρικτικούς φορείς, που υπάρχουν”.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος