ΔΙΕΘΝΗ

Τα ενισχυτικά mRNA εμβόλια δεν μπλοκάρουν τη λοίμωξη από Όμικρον

Τα ενισχυτικά εμβόλια με εμβόλια mRNA, απέτυχαν να εμποδίσουν τη μόλυνση με την παραλλαγή Omicron στην πρώτη μελέτη του είδους της, δήλωσαν Νοτιοαφρικανοί ερευνητές.

Επτά Γερμανοίστο Κέιπ Τάουν αντιμετώπισαν είχαν λοίμωξη από τον Covid-19 από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, παρά το γεγονός ότι έλαβαν την ενισχυτική δόση, ανέφεραν οι ερευνητές, σε ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό The Lancet στις 18 Ιανουαρίου.

Τα ευρήματα προσθέτουν στοιχεία για την ικανότητα του στελέχους Όμικρον να αποφεύγει τα αντισώματα που δημιουργούνται από τα εμβόλια Covid-19. Ωστόσο, άλλες προστασίες όπως τα Τ-κύτταρα φαίνεται να καταπολεμούν το στέλεχος και μέχρι στιγμής τα νοσοκομειακά δεδομένα και τα δεδομένα θνησιμότητας ήταν λιγότερο σοβαρά από ό,τι με την παραλλαγή δέλτα.

Η ταχεία παγκόσμια εξάπλωση του στελέχους, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική στα τέλη Νοεμβρίου, έχει ωθήσει χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Νότια Αφρική να εντείνουν ή να εισάγουν ενισχυτικες δόσεις εμβολίων. Ωστόσο, η τελευταία έρευνα δείχνει ότι το σχέδιο μπορεί να έχει περιορισμένο αντίκτυπο.

Οι Γερμανοί, τέσσερις από τους οποίους συμμετείχαν στην έρευνα σε νοσοκομεία του Κέιπ Τάουν και τρεις από τους οποίους βρίσκονταν σε διακοπές, ήταν μεταξύ 25 και 39 ετών, σύμφωνα με τους ερευνητές. Πέντε ήταν γυναίκες και δύο άνδρες. Κανένας δεν ήταν παχύσαρκος.

Από τους επτά, οι πέντε είχαν λάβει τρεις δόσεις του εμβολίου Covid-19 από την Pfizer και τη BioNTech. Ο ένας είχε λάβει μια δόση εμβολίου mRNA της Moderna ακολουθούμενη από τον εμβολιασμό της Pfizer. Ένας άλλος έλαβε το εμβόλιο AstraZeneca πριν από τις δόσεις της Pfizer. Κανένας δεν ανέφερε προηγούμενη μόλυνση από τον Covid-19.

«Η παρουσία αυτής της ομάδας από τη Γερμανία παρουσίασε μια μοναδική ευκαιρία να μελετηθούν οι λοιμώξεις από το στέλεχος όμικρον σε άτομα με ενισχυτές εμβολίου mRNA», είπαν οι ερευνητές.

Όλα τα άτομα ανέφεραν μια έναρξη αναπνευστικών συμπτωμάτων μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου και τελικά εμφάνισαν ήπια ή μέτρια νόσησης, είπαν.

«Ισχυρές αποκρίσεις Τ-κυττάρων CD4 και CD8» ανιχνεύθηκαν στα άτομα, είπαν οι ερευνητές σε σχέση με μια πρόσθετη γραμμή άμυνας του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος εκτός από την παραγωγή αντισωμάτων. «Η ήπια έως μέτρια πορεία της νόσου υποδηλώνει ότι ο πλήρης εμβολιασμός ακολουθούμενος από αναμνηστική δόση εξακολουθεί να παρέχει καλή προστασία έναντι της σοβαρής νόσου που προκαλείται από το στέλεχος όμικρον», είπαν.

Θα χρειαστούν τελικά καλύτερα εμβόλια για να σταματήσουν οι συμπτωματικές λοιμώξεις με την Όμικρον, είπαν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος