ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα έργα της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης Αλεξανδρούπολης

Με μία περιήγηση στις τοποθεσίες όπου γίνονται και θα γίνουν τα έργα έγινε ο απολογισμός της Σ.Β.Α.Α. από το δήμαρχο της πόλης, Ιωάννη Ζαμπούκη. Στην ενημέρωση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο ππρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης,Βασίλης Κασαπίδης, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Κυριάκος Αραμπατζής, καθώς και ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, Βασίλης Δέλκος.

Η περιήγηση ξεκίνησε στις Αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι, συνέχισε στην ανάπλαση της παραλιακή ζώνης, φτάνοντας στο πάρκο της «Αργούς» και καταλήγοντας στην στροφή προς το «πάρκο των προσκόπων».

Ο Ιωάννης Ζαμπούκης

Οι Αποθήκες στο λιμάνι 

«H πρώτη, η οποία έχει συνολική έκταση περίπου 310 τετραγωνικά και θα στηριχτεί στο ήδη ανάγλυφο που υπήρχε. Θα γίνει εκδοτήριο πλοίων καθώς και εκθεσιακός χώρος τοπικών προϊόντων και πωλητήριο Η δεύτερη αποθήκη προορίζεται να γίνει ένας χώρος συνάθροισης και αναψυχής κοινού. Αναφορικά με την τρίτη αποθήκη, ένα μέρος αυτής θα διατηρηθεί και θα συνδεθεί με την υπόλοιπη μοντέρνα, σύγχρονη κατασκευή. Θα γίνει χώρος κινηματογράφου» δήλωσε ο κ. Ζαμπούκης, με τον κ. Αραμπατζή να προσθέτει ότι ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι οι 36 μήνες. 

Το έργο ξεκίνησε στις 8/12/2019, και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, την ταχύτητα που προχωρά, θα έχει τελειώσει πολύ πιο νωρίς. 

«Διεκδικούμε να εντάξουμε και τις υπόλοιπες δύο αποθήκες σε ένα ενιαίο πλαίσιο μορφολογίας και εκσυγχρονισμού» εξήγησε ο δήμαρχος της πόλης στη συνέχεια.

Η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης

Σχετικά με την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης αυτή αφορά τα περίπου 42-43 στρέμματα. «Ξεκινά από το εκκλησάκι του Αγίου Εύπλους, ετοιμάζονται τα δύο γήπεδα beach volley και ένα γήπεδο beach handball. Ενδιάμεσα υπάρχει χώρος πρασίνου, μετά είναι η λωρίδα για τρέξιμο και μπροστά είναι η λωρίδα διπλής κατευθύνσεως του ποδηλατόδρομου» εξήγησε ο κ. Ζαμπούκης, σημειώνοντας ότι δεν άλλαξε κάτι από τη στοχοθεσία του Master Plan του λιμανιού. «Δεν έχει τοποθετηθεί κάποιο κτίσμα στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε.

Ειδικότερα, θα τοποθετηθεί παιδική χαρά και τουαλέτες, θα μπει εικαστικός φωτισμός και εικαστικά παγκάκια, καθώς και σημεία τεχνιτής σκίασης (πέργκολες). Επιπλέον, θα μπει μία πίστα skateboard. «Θα απαλλάξουμε την πλατεία και από το θόρυβο και από τις μικρές καταστροφές» υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ εξήγγειλε ότι θα υπάρχει προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία, καθώς επίσης και δημοτικές δημόσεις τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ.

Το πάρκο «Αργούς»

Αναφορικά με το πάρκο της Αργούς, ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε ότι υπάρχουν σχέδια να τοποθετηθεί ξύλινο κατάστρωμα για περπάτημα κατά μήκος της θαλάσσιας γραμμής.

Σχετικά με την πλατεία κοντά στο πάρκο Αργούς, όπου και θα μπει το κόκκινο γλυπτό, υπάρχουν δύο επιλογές για τον τίτλο της: πλατεία Αργούς ή πλατεία Ανατάσεως. «Κατασκευάστηκε με σύγχρονα υλικά, θα τοποθετηθεί και κατάστρωμα για περπάτημα» σημείωσε ο κ. Ζαμπούκης.

Η Σ.Β.Α.Α. 

Η Στρατηγική ΒΑΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης αποτελεί μία στοχευμένη και συγκεκριμένη προσέγγιση η οποία συντάχθηκε με την επί 14 μήνες εμπλοκή όλων των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης. Επιδιώκει την αύξηση των επισκεπτών και των τουριστών στην Αλεξανδρούπολη και προσδοκά στην κοινωνική και οικονομική βελτίωση του τόπου μας.

Απευθύνεται προς αξιολόγηση στην ΕΥΔ-ΑΜΘ, ως εκ τούτου περιττές αναφορές που αφορούν σε ανάλυση και παρουσιάση των ΠΠΧΣΑΑ, ΓΠΧΣΑΑ, ΕΠ-ΠΑΜΘ, ΟΧΕ, RIS3 κλπ, έχουν αποφευχθεί.

Η ΣΒΑΑ Αλεξανδρούπολης έχει ως επιμέρους στόχους:

  • την ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη λειτουργία του κεντρικού πυρήνα της πόλης ως κινητήριας δύναμης στην ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου
  • την αντιστροφή της κοινωνικής και περιβαλλοντικής υποβάθμισης εγκαταλελειμμένων αστικών ζωνών στις πολεοδομικές υπο- ενότητες λιμένα και παραλίας
  • την άμεση αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης μέσω της υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κοινωφελών δράσεων απασχόλησης, βελτίωσης ικανοτήτων και πολιτισμού
  • την προώθηση εφαρμογών καινοτομίας και ΤΠΕ στο αστικό περιβάλλον
πηγή: evros24.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος