ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

Τι σχέση έχουν η Μπενεβέντο, το Αργος και η… Τροία !;

Το Μπενεβέντο είναι πρωτεύουσα της επαρχίας της Καμπανίας. Και βρίσκεται στη θέση της αρχαίας πόλης Beneventum, Βενεβεντό την αποκαλούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Και μάλιστα μπήκε ακόμη περισσότερο στην καρδιά μου, ως πόλη και ως ομάδα καθώς είχε ιδρυθεί από τον Διομήδη. Ναι, τον μόνο Διομήδη που ξέρετε ότι είναι η ομάδα χάντμπολ του Αργους, σωστό καθότι ο υπήρξε βασιλιάς της.

Ο «Διό», ανιψιός του Ηρακλή, φίλος του Οδυσσέα, ήταν μέσα στον Δούρειο Ίππο, στον αγώνα Ελλάδας – Τροίας που, ως γνωστόν, έληξε διπλό ημίχρονο, άσο τελικό (θα καλοπλήρωνε σε livescore opap). Κι επειδή ο Διομήδης, καθότι Αργείτης, υπήρξε μέγας κάγκουρας, διαβάζω ότι ήταν ένας εκ των μνηστήρων της Ωραίας Ελένης την οποία, χολιγουντιανά, έχουμε συνδυάσει με την Νταϊάν Κρούγκερ. Επέστρεψε μετά τον πόλεμο, στο Αργος αλλά η σύζυγος του έχει ξαναπαντρευτεί. Κι αντί να τους καθαρίσει, ως όφειλε, έφυγε και σάλπαρε με τους συντρόφους του για την Ιταλία, όπου ίδρυσε μερικές πόλεις, μια εκ των οποίων το Μπενεβέντο, την ομάδα της οποίας προπονεί ο Πίπο Ιντζάγκι.

Φυσικά η Μπενεβέντο δεν είναι η μόνη ιταλική ομάδα, ή πόλη, με ελληνικές ρίζες. Υπάρχει και η Ελλάς Βερόνα, που ιδρύθηκε το 1903 από μαθητές με τη βοήθεια του καθηγητική ελληνικών, και εμπνευστή του ονόματος, Ντέτσιο Κορούμπολο. Η Κροτόνε, σύλλογος της Καλαβρίας και όπου ίδρυσε τη σχολή του ο Πυθαγόρας το 530 π.Χ., έχει παρατσούκλι «pitagorici», προς τιμήν του σπουδαίου Έλληνα φιλόσοφου ενώ στο γήπεδό της αναρτώνται πανό όπως το «Salutate la magna Grecia» («υποκλιθείτε στη μεγάλη Ελλάδα»).

Και υπάρχει και η Λάτσιο, που ιδρύθηκε το 1900 ως Societa Podistica επιλέγοντας τα γαλανόλευκα χρώματα της σημαίας της Ελλάδας, πατρίδας των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού! Σύμβολό της είναι ο αετός, που επέλεξε ο εκ των ιδρυτών της Λουίτζι Μπιτζιαρέλι επειδή ήταν (μεταξύ άλλων και) έμβλημα του Δία.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά. Γράφει στο Foxbet.gr ο Νίκος Μποζιονέλος

 

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος