ΔΙΑΦΟΡΑ

Κάτι σαν δημοτικό …βαγόνι τρένου

Διαβάζοντας αρχικά την είδηση, ρούμπος για τον δήμαρχο, σκέφτηκε ο Ποπολάρος, αφού η αναβάθμιση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, θα αναβάθμιζε, αν και όχι υποχρεωτικά, και την λειτουργία του. Ώσπου, φάνηκαν οι πρώτες φωτογραφίες… Όχι, αυτό το …βαγόνι, δεν είναι αίθουσα δημοτικού, όσο για την αναβάθμιση του οργάνου, περνάει, κυρίως, από τα μέλη του, τον λόγο, τις προτάσεις που καταθέτουν στο συμβούλιο. Για την ιστορία, η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, εξοστρακίστηκε στο πολυλειτουργικό από τον τότε δήμαρχο Κοτσάκη και παρά την τωρινή νέα …επίπλωση, παραμένει εκεί, μοναδικό παράδειγμα αίθουσας δημοτικού συμβουλίου, εκτός δημαρχείου. Και σε βαγόνι του Οριάν Εξπρές να έμοιαζε, πάλι εκτός αυτοδιοικητικής πραγματικότητας θα ήταν.

 

Να γινόσασταν δημόσιοι υπάλληλοι

Οργισμένο το 60% των συνταξιούχων, οι οποίοι παίρνουν κάτω από 1000 ευρώ, καθώς θα πάρουν μηδέν αναδρομικά, αν και κόπηκαν και από αυτούς. Έτσι αποφάσισε η δικαιοσύνη, έτσι προστάζει η κυβέρνηση, έπρεπε όσοι έμειναν εκτός αναδρομικών, να είχαν φροντίσει να διοριστούν, «αξιοκρατικά», στο δημόσιο. Τώρα και φρεσκαδούρα θα ήταν και οι «αδικημένοι» της υπόθεσης των αναδρομικών. Οι αριστεροί τους τα έκοψαν και οι δεξιοί δεν τους τα δίνουν πίσω. Ίδια η πελατεία και των δύο.

 

Μέχρι και χιόνι τον Αύγουστο θα προβλέψουν

Ζουν τον μύθο τους, τον τηλεοπτικό, οι λοιμωξιολόγοι, τα ορφανά του Τσιόδρα, ο οποίος την έκανε με ελαφρά βηματάκια. Και ήταν ο αρχιστράτηγος στον αγώνα κατά του «αόρατου εχθρού». Τώρα, Σύψας και ξερό ψωμί… Αν και γενικότερα, ακόμη και πλαστικοί χειρουργοί, έχουν μπει στο παιχνίδι της «ενημέρωσης». Όλοι τους ανελέητοι συα …πολεμικά ανακοινωθέντα, δηλαδή, στην επιστημοσύνη που εκφράζουν. Είτε θα βρέξει, είτε θα χιονίσει, είτε καλό καιρό θα κάνει. Μόνο που αυτοί είναι ικανοί να προβλέψουν και χιόνι τον Αύγουστο. Μια γρίπη που έγινε Έμπολα… Και το καλύτερο, αλώβητα από τον κορώνα τα κανάλια της επαρχίας των Αθηνών. Κανονικά όλα τα προγράμματα, αλλά «τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα».

 

 

Βηχαλάκι και δεκαήμερες διακοπές

Άρχισε η σχολική χρονιά, άρχισαν οι καταλήψεις. Σε γυμνάσια και λύκεια. Αν καταλάβουν και οι μαθητές του δημοτικού ότι με ένα βηχαλάκι ή με δυνατό φτέρνισμα, μπορεί να κάνουν δεκαήμερες διακοπές, ποιο πολλές μέρες στο παιχνίδι θα είναι τα μικρά, παρά στις σχολικές αίθουσες.

 

Και για τις μάσκες, φταίει ο Χατζηπετρής

Εντωμεταξύ, πέρασαν τρεις βδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων και μέχρι τώρα μένουμε με τις αχρείαστες μάσκες αλεξίπτωτα. Κυβέρνηση, δήμοι, κατασκευαστές, κανείς δεν φταίει που 6,5 εκατομμύρια ευρώ σκορπίστηκαν στον αέρα. Κανείς δεν λέει τι θα γίνει, άλλωστε, τα παιδιά με μάσκες πάνε σχολείο. Άρα, ποιος φταίει; Μα προφανώς, ο …Χατζηπετρής. Είναι όπως όταν βρέχει και πλημμυρίζουμε… Κανείς υπεύθυνος για το όργιο καταπατήσεων, ευθύνεται η κλιματική αλλαγή… Η αλήθεια είναι πως το έχουμε αυτό στην Ελλάδα. Είχαμε αγοράσει βαγόνια που δεν ταίριαζαν στις ράγες, χόβερκραφτ που δεν είχαν χρήση, στις μάσκες θα κολλήσουμε;

 

Να γυρίσουν και οι απόφοιτοι

Τελικά τι θα γίνει με το ΔΠΘ, θα έρθουν οι φοιτητές για τα μαθήματα, αν και το σωστό ερώτημα είναι, θα έρθουν οι καθηγητές να διδάξουν; Λοιπόν, όπως έχουν τα πράγματα, με την Ροδόπη να αναδεικνύεται σε free covid περιοχή, όχι μόνο πρέπει να γυρίσουν οι φοιτητές, αλλά να «παλιννοστήσουν» στην Κομοτηνή και οι απόφοιτοι προηγούμενων δεκαετιών, τουλάχιστον οι συνταξιούχοι που διαμένουν Αθήνα. Γιατί όχι και από άλλες περιοχές. Που θα βρουν ποιο καθαρή από κορώνα πόλη;

 

Φέτος στη ΔΕΘ, εκτίθενται μόνο οι αρχηγοί

Φέτος ΔΕΘ δεν έχει. Ωστόσο, θα το υποστούμε μέχρι τέλους το μαρτύριο των ομιλιών-συνεντεύξεων των πολιτικών αρχηγών από την Θεσσαλονίκη. Ε, ναι, από την Αθήνα δεν γινόταν να τα πουν, καθότι, ως γνωστόν, ερωτική πόλη η Θεσσαλονίκη. Έρωτα έχουν μαζί μας και πρέπει να το δείξουν, καθώς τώρα δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τους υπηκόους τους. Να πάει και ο δήμαρχος της Αθήνας, να δώσει τα φώτα του στο πανελλήνιο, για τον «μεγάλο περίπατο» και πως ο ίδιος ενώ πάει σε εγκαίνια και συναυλίες χωρίς μάσκα, φταίνε οι άλλοι που συνωστίζονται γύρω του χωρίς μάσκα.

 

Χωρίς πράσινο τον χειμώνα

Είναι που είναι Βουλγάρικου τύπου, παλιάς κοπής, η πλατεία της Κομοτηνής, με τον χειμώνα γίνεται έρημη ζώνη, καθώς της λείπει το πράσινο. Τα πλατάνια χάνουν τα φύλλα τους και από πράσινο, ούτε ο πράσινος ήλιος του ΠαΣοΚ που κάποτε δέσποζε σε πινακίδα στην πλατεία. Μπορούμε να της προσθέσουμε της πλατείας λίγη πρασινάδα; Αυτά τα ανθεκτικά φυτά που μπορείς να τα κουρεύεις δίνοντας τους γεωμετρικά σχήματα. Μικρό το έξοδος, μεγάλο το κέρδος, αισθητικά και περιβαλλοντικά.

 

Στα σκαριά σύλλογος φίλων Κίρκοβου

Δυναμικά θα μπει στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, ο κατά πληροφορίες υπό σύσταση σύλλογος φίλων Κίρκοβου». Κοινωνικά, καθότι με την υποχρέωση να έχουν αρνητικό τεστ κορώνα όσοι μπαίνουν Ελλάδα, έχουν διαρραγεί οι σχέσεις μεταξύ κατοίκων Κομοτηνής και Κίρκοβου, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, χάθηκε το προνόμιο να πηγαίνουμε σε χώρα της ΕΕ κάθε τρεις και λίγο. Πολιτικά, είχαν ξεκινήσει επαφές με Κίρκοβο αλλά και Κίρτζαλι για κοινή διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και εμπέδωση πνεύματος επιχειρηματικής συνεργασίας. Ακόμη, έμεινε πίσω η τουριστική-πολιτιστική ώσμωση μεταξύ των δυο διασυνοριακών περιοχών. Επίσημες ανακοινώσεις, με την εύρεση κατάλληλου ονόματος για τον σύλλογο. Πιθανολογείται, προσωρινά, το «Free covid pass».

 

 

 

 

 

 

 

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος