ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους φοιτητές, τους φοιτητές…

Έντονος προβληματισμός τοπικά, από δήλωση Στυλιανίδη με αφορμή την αποχώρηση Γκαράνη από την σύσκεψη στην Περιφέρεια επειδή η Ντόρα δεν επισκέφθηκε το δημαρχείο Κομοτηνής. «Η σημερινή επίσκεψη είναι η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων», είπε χαρακτηριστικά. Δηλαδή, θα μας ξανάρθει η Ντόρα;  Πάντως, αν τεθεί το ερώτημα, Ντόρα ή φοιτητές, να είναι σίγουρος ο βουλευτής μας πως η τοπική κοινωνία δεν θα βρεθεί μπροστά σε δίλημμα. Άλλοι που δεν ήταν καλά ενημερωμένοι, επέλεξαν τον Βαραββά. Ο οποίος ήταν στασιαστής…, άρα ούτε για τους βέρους νεοδημοκράτες θα υπάρχει δίλημμα.

 

Ενώ, αν ήταν 100 στο αμφιθέατρο…

Το αν και πόσοι φοιτητές θα ερχόταν στην Κομοτηνή, προσδιορίστηκε από την υπουργική απόφαση για 50 παρουσίες στο αμφιθέατρο. Μια απόφαση πολιτική, καθώς επιστημονικά δεν έχει σχέση ούτε με τον κορώνα, ούτε με την ελληνική πραγματικότητα. Άλλωστε, σε ένα λεωφορείο χωρούν 33 με 35 επιβάτες και σε ένα πλοίο, μπορεί και 1500, με το νόμο και άρα δεν κινδυνεύουν, με το νόμο, από κορώνα. Και σε μια αιθουσούλα σχολική, 25. Με το νόμο… Μπορούσε η υπουργική απόφαση να έλεγε 100 φοιτητές. Και πάλι με το νόμο, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Οι νόμοι προσδιορίζουν την ζωή μας και όχι η επιστήμη.

 

Όταν οι Καταριανοί παρέλαυναν στις 25 Μαρτίου

Το μικροσκοπικό εμιράτο του Κατάρ στον Περσικό Κόλπο έχει αποδειχθεί ως ο φίλος παντός καιρού για την Τουρκία και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, λένε οι ειδήσεις. Από παλιά; Όχι βέβαια… Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως πριν μερικά χρόνια, Καταριανοί στρατιώτες, μέχρι και παρέλαση είχαν κάνει στην Αλεξανδρούπολη, στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, το όχι και τόσο μακρινό 2014. Στην Ελλάδα εκπαιδευόταν… τότε. Και προφανώς, γνώριζαν τι σήμαινε αυτή η επέτειος για την χώρα μας. Από εκεί και μετά, ο Ερντογάν τους έφερε στην Τουρκία, ψυχικά και κυρίως οικονομικά. Τα πετροδολάρια ξοδεύονται με την σέσουλα στην τουρκική οικονομία και η οικονομική βοήθεια ρέει στηρίζοντας τον Ερντογάν. Εμείς, πως τους χάσαμε τους Καταριανούς; Ε, να, δεν φέραμε κάποιον από το Εμιράτο να μπει σε πάνελ πρωινάδικου, μια καλονή Καταριανή να μπει στο σπίτι του GNTM, ούτε και έναν μάγειρα από εκεί να παίξει στο Μάστερ Σεφ. Μη γελάτε, αυτού του επιπέδου είναι η ελληνική εξωτερική πολιτική. Και δυστυχώς, όχι μόνο με το Κατάρ…

 

Από πού πήγαν στον Ίασμο;

Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, 60 νοματαίοι στο πλαίσιο της επίσκεψης της διακομματικής, γευμάτισαν στον Ίασμο. Δεν ενδιαφέρει τι έφαγαν, αλλά πως πήγαν ως εκεί. Από Εγνατία, ή από της πεσμένη γέφυρα. Αν πήγαν από τον εθνικό δρόμο, θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε αν η Ντόρα σχολίασε και πως την πεσμένη γέφυρα. Και εμείς εδώ δεν μπορούμε να τα ρίξουμε σε κάμπιες…

 

Ενώ αν πήγαινε στο δημαρχείο…

Σήκωσε ανάστημα στην Μπακογιάννη ο δήμαρχος Κομοτηνής; Και την στρούμφισε, φεύγοντας από την συνάντηση; Και μετά, έσπευσαν να στηρίξουν την απόφαση του στελέχη της διοίκησης του; Και πήραμε τα πάνω μας στην Κομοτηνή που ταπεινώσαμε την Ντόρα; Και όλα αυτά, επειδή η μαμά του δήμαρχου της επαρχίας των Αθηνών, δεν πήγε στο δημαρχείο Κομοτηνής; Μάλιστα… Και πριν έρθει η Ντόρα, πως οι τοπικοί φορείς προετοιμάστηκαν για την επίσκεψη; Συναντήθηκαν; Συμφώνησαν για το πλαίσιο της συνάντησης; Ετοίμασαν κοινό πλαίσιο αιτημάτων; Προσοχή, η Μπακογιάννη είναι πρόεδρος διακομματικής επιτροπής. Μιας επιτροπής, η οποία θα προτείνει, χωρίς να δεσμεύει την κυβέρνηση και χωρίς χρηματοδοτικό πλαίσιο. Ξέρετε πόσες επιτροπές, διακομματικές, έγιναν για σκάνδαλα τα πολιτικά; Είδατε αποτέλεσμα; Ε, άλλο τόσο θα δείτε και από αυτήν…

 

Τότε, υπήρχαν τα μπικικίνια

Την προηγούμενη φορά που η περιοχή μας είχε μπει στο στόχαστρο της επαρχίας της Αθήνας, ήταν λόγω της ιδιαιτερότητας μας… κάτι σαν περιοχή με ειδικές ανάγκες. Και έρευσαν τα μπικικίνια… Και έγιναν προσωπικός πλούτος αθηναίων, ενώ ψιχουλάκια έπεσαν από το τραπέζι για τοπικά σπουργιτάκια. Εκατό οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ, πόσες λειτουργούν σήμερα; Πάνω από 4000 θέσεις εργασίες, πόσες είναι σήμερα; Διακομματικά έγιναν τα πράγματα. Και τότε… Σήμερα, ούτε μπικικίνια υπάρχουν.

 

Τότε κωμωδία, σήμερα τραγωδία…

Η επιστήμονας Γιαμαρέλλου, μέλος της επιτροπής που θα μας σώσει από τον κορώνα, πρότεινε στην πλέμπα της επαρχίας της Αθήνας, να πηγαίνει με τα πόδια για να μην συνωστίζεται στα ΜΜΜ. Δηλαδή και να θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για τον κορωνοιό, δεν μας αφήνουν οι επιλογές της κυβέρνησης, για αυτό και ο Ποπολάρος το ρίχνει στην πλάκα. Και να ήταν μόνο η Γιαμαρέλλου… Ο πρύτανης με το πάρτυ στην Κηφισιά στη αρχή της κορωνοπεριπέτειας, ο οποίος σήμερα μας συμβουλεύει τι να κάνουμε; Ο αρχιστράτηγος Τσιόρδας που εξαφανίστηκε; Ο κορονομάχος Χαρδαλιάς που ασπάζεται το ράσο και ο υπουργός που ανέλπιστα βρίσκεται με το κουταλάκι της θείας κοινωνίας στο στόμα; Την Ελλάδα του σήμερα, την περιγράφουν οι ελληνικές ταινίες του 60… Μην το ψάχνετε… Λαός και Κολωνάκι. Τότε ήταν κωμωδία, σήμερα τραγωδία…

 

Έτσι την πάτησε ο Ίκαρος

Είπε και κάτι ακόμη ο Στυλιανίδης για την κόντρα του δήμαρχου Γκαράνη με την Ντόρα. «Όταν μας δείχνουν τον ήλιο δεν πρέπει να κοιτάμε το δάχτυλο». Ναι αλλά, τον ήλιο δεν κοιτάς, θα τυφλωθείς. Ούτε τον πλησιάζεις πολύ, θα καταστραφείς. Έτσι την πάτησε ο Ίκαρος. Χμ… σημειολογικά. Ο ήλιος είναι η αλήθεια και όταν την πλησιάσει ένας κοινός θνητός, τα αποτελέσματα είναι ολέθρια για αυτόν. Έχει σχέση με την διακομματική, τους στόχους και τις όποιες βλέψεις; Πάντως στο μυαλό του Ποπολάρου ήρθε μια ταινία με τον Υβ Μοντάν, I as in Icarus (I… comme Icare).

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος