ΔΙΑΦΟΡΑ

35 χρόνια ιερέας, 16 χρόνια Ιεράρχης: Άνθιμος, ένας Ελπιδοφόρος Ποιμενάρχης

35 χρόνια ιερέας και 16 χρονια Ιεράρχης συμπληρώνεις αγιε Πατέρα σημερα και εμείς παρόντες από την αρχή. Η τυχερή πρώτη γενιά πιτσιρικάδων της γειτονιάς του Αγίου Νικολάου που κατήχησες ως νεαρός διάκονος γεμάτος χάρισμα και ιεραποστολικό ζήλο.
Διστακτικά στην αρχη, αφήναμε για λίγο το παιχνίδι στις αλάνες για να σε ακούσουμε αλλά σύντομα δεν χορταίναμε το κήρυγμα σου.

Μας έμαθες πως η Εκκλησία και ο Χριστός είναι Ελευθερία όχι φόβος, είναι ελπίδα και πίστη στις δυνάμεις μας, όχι τιμωρία αν κάνουμε λάθος.

“Να στηρίζεσαι σε γερές βάσεις που εσύ φτιάχνεις – μην προσπερνάς τον πόνο του άλλου – κάθε άνθρωπος είναι θαύμα του Θεού – η Θράκη στην συνύπαρξη θρησκειών, πρέπει να αποτελέσει πρότυπο σε ολο τον κοσμο που υπαρχουν θρησκευτικες διαμάχες” μερικά από όσα με συμβουλεύεις όλα αυτά τα χρόνια που έχω την τιμή να είμαι φίλος και συνεργάτης σου.

Δεκαέξι χρόνια ποιμαντορικής διακονίας, αέναης εργασίας με κόπους και χαρές. Δίπλα στους νέους με συνεχη προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης. Δίπλα στους ιερείς με συνεχή εκπαίδευση και προτροπή να αναπτύσσουν φιλανθρωπικό έργο και να στηρίζουν όχι μόνο τους Χριστιανούς της ενορίας αλλά και κάθε άνθρωπο κάθε θρησκείας.

Λίγοι ξέρουν πως πρωτοστάτησες για να λαμβάνει επίδομα τριτεκνίας από την Χριστιανική εκκλησία κάθε πολίτης της Θράκης ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Λίγοι γνωρίζουν πως είσαι ο διπλωμάτης της Εκκλησίας μας και ο Ιεράρχης των πιο ευαίσθητων αποστολών καθώς γεφυρώνεις διαφορές και ενώνεις πλευρές στο πιο ανώτατο επίπεδο. Το καλό πρόσωπο της Εκκλησίας μας παγκοσμίως και ο πιο ελπιδοφόρος Ποιμενάρχης.
Έτη πολλά Δέσποτα!

evros24.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος