ΔΙΑΦΟΡΑ

62 εκ. δολάρια για το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Ντουμπάι, Sacha Jafri, πούλησε το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο, ένα πίνακα με έκταση 1.980 τετραγωνικών μέτρων, που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο έργο στον κόσμο.

Το έργο πωλήθηκε σε υπερδιπλάσια τιμή από αυτή που είχε υπολογίσει εξαρχής ο καλλιτέχνης και τα έσοδα από την πώληση θα στηρίξουν φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές Οργανώσεις -όπως τις Dubai Cares, UNICEF, UNESCO και το Global Gift Foundation.

Το έργο με τίτλο «Το Ταξίδι της Ανθρωπότητας» αγοράστηκε από τον Andre Abdoune -έναν πολυεκατομμυριούχο Γάλλο επιχειρηματία των κρυπτονομισμάτων,  που δήλωσε ότι όταν ήταν παιδί δεν είχε να φάει και κάθε δολάριο που ξόδεψε γι’ αυτό τον πίνακα θα ανακουφίσει παιδιά σε όλο τον κόσμο σε ζητήματα που σχετίζονται με την ψηφιακή πρόσβασή τους στη μάθηση, καθώς και στην υγειονομική περίθαλψη και υγιεινή.

 

Η δημοπρασία της πώλησης του έργου έγινε στο Ντουμπάι. Αρχικά ο Sacha Jafri ήθελε να χωρίσει το έργο σε 70 κομμάτια και να το δημοπρατεί τμηματικά σε όλη τη διάρκεια του 2021.

Ο καλλιτέχνης δούλεψε το έργο του επί επτά μήνες μέσα στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου Ατλαντίς και είναι μέρος της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας Humanity Inspired, η οποία ξεκίνησε το 2020.

«Το όραμά μου ήταν να επανασυνδέσω τον διχασμένο πλανήτη μας μέσα από τις καρδιές, τα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών του κόσμου» είπε ο Jafri.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος