ΔΙΕΘΝΗ

Ανακαλύφθηκε η πρώτη «πρωινή» κουκουβάγια

κός παράδεισος της Κίνας δεν σταματά να εμφανίζει άγνωστα αρχαία είδη ζώων τα οποία τις περισσότερες φορές παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την εμφάνιση ή/και την συμπεριφορά τους. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση της αμερικανικής ακαδημίας επιστημών PNAS ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών παρουσιάζουν την ανακάλυψη ενός άγνωστου αρχαίου είδους κουκουβάγιας.

Πολύ κοντά στο Οροπέδιο του Θιβέτ εντοπίστηκε σε μια ορεινή περιοχή σε ύψος 2,100 μέτρων ένας ολοκληρωμένος και καλοδιατηρημένος σκελετός μιας κουκουβάγιας που ζούσε στην περιοχή πριν από έξι εκατ. έτη. Ο σκελετός ανήκει σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος κουκουβάγιας η οποία σε αντίθεση με τα περισσότερα σημερινά είδη δεν ήταν νυχτόβια αλλά προτιμούσε να είναι ενεργή και να κυνηγά τα θηράματα της στη διάρκεια της μέρας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ολόκληρο το σκελετό της κουκουβάγιας από την άκρη του κρανίου μέχρι την άκρη της ουράς ενώ επίσης εντοπίστηκαν μέρη του σώματος του που σπάνια εντοπίζονται σε απολιθώματα. Στη διάθεση των ειδικών για μελέτη βρίσκονται το υοειδές οστό που βρίσκεται στην άκρη της γλώσσας, οστά του ματιού, η τραχεία, τένοντες των φτερών, η επιγονατίδα και οι μύες των ποδιών της κουκουβάγιας. Βρέθηκαν ακόμη και ίχνη του τελευταίου γεύματος της που ανήκουν σε ένα μικρό θηλαστικό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η πανάρχαια κουκουβάγια είναι στενός συγγενής της Βόρειας γερακόγλαυκας (Surnia ulula), ενός σημερινού είδους κουκουβάγιας που είναι ενεργή την ημέρα. Πρόκειται για το πρώτο αρχαίο είδος κουκουβάγιας που έχει εντοπιστεί που ήταν ενεργό στη διάρκεια της μέρας και η ανακάλυψη του δημιουργεί νέα δεδομένα στη μελέτη της εξέλιξη των κουκουβάγιων.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος