ΔΙΕΘΝΗ

Ανεξέλεγκτος πύραυλος της Space X θα πέσει πάνω στη Σελήνη

Τον Φεβρουάριο του 2015 ένας πύραυλος Falcon 9 της Space X, της διαστημικής εταιρείας του Ελον Μασκ, εκτοξεύτηκε από τη Φλόριντα μεταφέροντας στο Διάστημα τον δορυφόρο Deep Space Climate Observatory  της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA). Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μεταφορά και απελευθέρωση του δορυφόρου ο πύραυλος αντιμετώπισε πρόβλημα στην ομαλή απομάκρυνση του από την περιοχή και την επιστροφή του στη Γη όπως είναι σχεδιασμένοι οι επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι της Space X. Έτσι το τμήμα του πυραύλου που θα επέστρεφε στη βάση του και έχει βάρος περίπου πέντε τόνων τέθηκε σε μια χαοτική όπως την χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τροχιά.

Ο μετεωρολόγος Ερικ Μπέργκερ και ο Μπιλ Γκρέι προγραμματιστής λογισμικού για συστήματα εντοπισμού των αποκαλούμενων γεωπλήσιων αντικειμένων (αστεροειδών, κομητών με τροχιά που τους φέρνει κοντά στη Γη) αναφέρουν ότι το τμήμα του πυραύλου έχει πάρει πορεία σύγκρουσης με τη Σελήνη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους η σύγκρουση αυτή θα συμβεί στις 4 Μαρτίου πιθανότατα σε κάποιο σημείο κοντά στον ισημερινό στην αθέατη πλευρά του φυσικού μας δορυφόρου.

Αν η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιωθεί θα είναι η πρώτη γνωστή τουλάχιστον ακούσια πτώση μιας ανθρώπινης κατασκευής στην επιφάνεια της Σελήνης και αν όντως ο πύραυλος πέσει στην αθέατη πλευρά δεν θα μπορεί να γίνει παρατήρηση του γεγονότος. Παρόλα αυτά οι δύο επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι πιθανό να μπορέσει να γίνει μελέτη των επιπτώσεων της σύγκρουσης και να γίνει καταγραφή και πιθανώς ανάλυση της ύλης που θα εκτοξευτεί στο Διάστημα.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος