ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Έντονες αντιδράσεις για τα ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία με θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Οργισμένοι εμφανίζονται γονείς, μαθητές και καθηγητές στην Αλεξανδρούπολη, με την οδηγία για μάθημα στα σχολεία με ανοιχτά παράθυρα, λόγω πανδημίας, ενώ ιδιαίτερα στον Β. Έβρο όπου οι θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες είναι κάτω από το μηδέν, οι μαθητές παίρνουν μαζί τους ακόμη και κουβέρτες προκειμένου να ζεσταθούν.

«Έχουν ‘σπάσει’ τα τηλέφωνα τις τελευταίες ημέρες από αγανακτισμένους γονείς χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων-Κηδεμόνων ΑΜΘ κ. Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

Όπως είπε, «η κυβέρνηση θεωρεί ότι το καταλληλότερο μέτρο είναι να ανοίγουν τα παράθυρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντί να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα. Να μειώσει δηλαδή τα τμήματα, να κάνει προσλήψεις σε καθηγητές και δασκάλους ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός μέσα στις τάξεις-‘κλουβιά’ όπου υπάρχουν οι περισσότεροι μαθητές αυτή τη στιγμή σε σχολικές μονάδες. Αντί λοιπόν να κάνει όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, αποφάσισε συγχωνεύσεις τμημάτων».

«Αυτή η αγανάκτηση, αυτή η οργή που υπάρχει σήμερα από τους γονείς θα πρέπει να μετατραπεί σε διεκδίκηση μέσα στους συλλόγους γονέων μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά, καθώς μπορούμε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπατζάκης.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος