ΥΓΕΙΑ

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 στον γενικό πληθυσμό σε διάφορες περιοχές του Νομού Έβρου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους τοπικούς φορείς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapidtests) για τον κορωνοϊό, σε διάφορες περιοχές του Νομού.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ όπως παρακάτω:

  • Στην Αλεξανδρούπολη
  • στο χώρο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ, την Τρίτη 27Απριλίου 2021, Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, Πέμπτη 29 Απριλίου 2021, ώρες 9:00 έως 15:00, και Παρασκευή 30 Απριλίου 2021, ώρες 11:00 έως 15:00.
  • στο χώρο του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) ΑλεξανδρούποληςΣτην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη 29 Απριλίου 2021, ώρες 9:00 έως 15:00
  • Στην Ορεστιάδα: την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, ώρες 10:00 έως 14:00 στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας.

 

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapidtests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό και έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος