ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής ο δημοσιογράφος Ξάνθος Κώστογλου στη θέση του εκλιπόντος Τάσου Βαβατσικλή

Δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απευθύνθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για συμμετοχή του σε αυτό ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος Κομοτηνής της παράταξης “ΞεΚίνημα για την πόλη” Ξάνθος Κώστογλου.Έτσι την θέση καταλαμβάνει ο δεύτερος επιλαχών Μεχμέτ Ισμαήλ ο οποίος και την ερχόμενη εβδομάδα θα ορκιστεί σύμβουλος .

Ο κ Κώστογλου αιτιολόγησε την απόφασή του αυτή με κείμενο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και τίτλο:”…Έφοδος στον ουρανό” όπου αναφέρει :

“Απέστειλα σήμερα το πρωί στο Δήμαρχο Κομοτηνής την απάντηση μου, στην πρόσκληση του να αναπληρώσω, ως πρώτος αναπληρωματικός, τη θέση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού μας, αείμνηστου Δημάρχου Τάσου Βαβατσικλή.

Απάντησα με… έφοδο στον ουρανό.

Απέναντι στις χαμένες ψευδαισθήσεις πολιτικών προσδοκιών και τις εύθραυστες βεβαιότητες συσχετισμών, συναινέσεων και συνοχής.

Αποφάσισα να μην αποδεχθώ την πρόσκληση για τη συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Έκρινα ότι είναι μια έντιμη, ειλικρινής και γι’ αυτό πολύ δύσκολη απόφαση, που πήρα με σεβασμό στην προσωπικότητα, την πολιτική διαδρομή, την πολιτική και αυτοδιοικητική παρακαταθήκη του Τάσου Βαβατσικλή και στην εμπιστοσύνη που με περιέβαλλε, στην πλέον των 40 χρόνων συνεργασία μας και κοινή μας πολιτική πορεία.

Με σεβασμό απέναντι σε όσους με τίμησαν με την ψήφο τους.

Το «ξεΚίνημα για την πόλη» γεννήθηκε στους δρόμους, στις υποβαθμισμένες γειτονιές, στους εγκαταλελειμμένους οικισμούς, ως αίτημα των ανθρώπων, να βρούμε απαντήσεις και λύσεις για την επιβίωση σε εποχές δύσκολες.

Ως κραυγή και ως αίτημα, να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, μέσα από την οποία τελικά επιλέγω να εκφράζομαι, να συμμετέχω και να διεκδικώ.”

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος