ΔΙΑΦΟΡΑ

Διάφανο ψάρι ζει αόρατο από τους εχθρούς του

Ομάδα ερευνητών της Εθνικής Διοίκησης Ατμόσφαιρας και Ωκεανών των ΗΠΑ (NOAA) πραγματοποίησε αποστολή εξερεύνησης στις Αλεούτιες Νήσους. Πρόκειται για ένα νησιωτικό σύμπλεγμα περίπου 70 ηφαιστειακών νησιών στη χερσόνησο της Αλάσκας. Οι ερευνητές ανακάλυψαν εκεί ένα εντυπωσιακό διάφανο ψάρι. Το ψάρι ανήκει στα αποκαλούμενα seasnails τα οποία ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των λιονταρόψαρων (Liparidae).

Οι ερευνητές ονόμασαν το είδος αυτό Crystallichthys cyclospilus και είναι ένα ψάρι που μπορεί να επιβιώνει με εξαιρετικό τρόπο στο περιβάλλον του. Ζει σε πολύ μεγάλα βάθη όπου το ηλιακό φως φτάνει πολύ σπάνια και έτσι δεν κυκλοφορούν εκεί θαλάσσιοι θηρευτές και αν πάει κάποιος θηρευτής εκεί πολύ δύσκολα θα διακρίνει μέσα στο πυκνό σκοτάδι το διάφανο ψάρι το οποίο καταφέρνει έτσι να ανέβει στην κορυφή της διατροφικής αλυσίδας μετατρεπόμενα στους κορυφαίους κυνηγούς αυτών των περιοχών στα οποία ζουν κυρίως ασπόνδυλα όντα. Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης ένα γιγάντιο άγνωστο μέχρι σήμερα είδος θαλάσσιας αράχνης.

SARAH FRIED/NOAA

Αυτή την τεράστια θαλάσσια αράχνη ανακάλυψαν οι ερευνητές στον βυθό της Αλάσκας.

Το είδος αυτό ζει σε βάθη από 2,5-4,5 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και τρέφεται με θαλάσσιες ανεμώνες και ασπόνδυλα όντα.

https://www.naftemporiki.gr/story/1879985/diafano-psari-zei-aorato-apo-tous-exthrous-tou

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος