ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, στο Λαογραφικό Μουσείο του οικισμού

O Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την περασμένη Κυριακή 14/1 στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Ξυλαγανής παρουσία μελών και φίλων του ομίλου, καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων. Μετά το πέρας της κοπής πραγματοποιήθηκε και γενική συνέλευση με θέματα:  τον απολογισμό δράσεων, τον οικονομικό απολογισμό του ομίλου, καθώς και τον προγραμματισμό των δράσεων για τη νέα χρονιά.

Στην εκδήλωση,  εκτός από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα που ευλόγησε και τη βασιλόπιτα του ΠΟΞ, με την παρουσία τους τίμησαν  το σύλλογο ο Δήμαρχος Μαρωνείας -Σαπών Απόστολος Ιωάννου και η Κοσμητόρισσα, Ομότιμη Καθ. Πηνελόπη Καμπάκη- Βουγιουκλή.
Σε ανάρτησή τους στο διαδίκτυο τα μέλη και το ΔΣ του Πολιτιστικού Ομίλου  Ξυλαγανής σημείωσαν: “Τους ευχαριστούμε και δημόσια που είναι στο πλευρό μας και που μας στηρίζουν έμπρακτα. Η φετινή χρονιά είναι σημαδιακή για το χωριό μας μιας και κλείνουμε τα 100 χρόνια από το 1924 από τότε που ήρθαν οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία. Ευχαριστούμε πάνω από όλα εσάς όλους που στηρίζετε τον ΠΟΞ , και γενικά το χωριό και όλους τους συλλογους, με κάθε τρόπο ο κάθε ένας, είτε με τη φυσική σας παρουσία είτε όχι.
Εμείς ευχόμαστε να έχουμε υγεία και δύναμη για να συνεχίσουμε όπως και όσο μπορούμε για τον τόπο αυτό”.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαρώνειας- Σαπών Απόστολος Ιωάννου σημείωσε “Μετά από συζητήσεις τόσο με τους ανθρώπους του συλλόγου όσο και με τους ίδιους τους δημότες δεσμευτήκαμε για τα εξής:
1) Μείωση δημοτικών τελών για το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής
2) Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου καθώς και στήριξη της προσπάθειας ψηφιοποίησης του μουσείου
3) Πολιτιστική συνεργασία για την εκδήλωση συμπλήρωσης 100 χρόνων από την προσφυγιά των Ανατολικορωμυλιωτών και εγκατάστασης του στην Ξυλαγανή. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας καθώς και του εκσυγχρονισμού των υποδομών του Δήμου μας!”
Ακολουθούν φωτος της εκδήλωσης:
 
    
Φωτος: FB

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος