ΔΙΑΦΟΡΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από τη χειμερινή επιχειρησιακή εκπαίδευση του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο

Με κρύο, χιόνι και άσχημες – πλήρως επιχειρησιακές – συνθήκες ασκήθηκε το προσωπικό του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ΣΣ) στον Έβρο το διήμερο 26-27 Ιανουαρίου 2021.

«Μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση σε χιονοσκεπή εδάφη και υπό συνθήκες δριμέος ψύχους, εκμεταλλευόμενες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή» σημειωνόταν από το ΓΕΣ, με την επεξήγηση: «Η επιχειρησιακή εκπαίδευση περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τακτικές ασκήσεις επιπέδου Μηχανοκίνητης Διμοιρίας, Ουλαμού Μέσων Αρμάτων και Ουλαμού Πυροβολικού, καθώς και εκτέλεση πορειών».

Να προσθέσουμε εμείς ότι μεταξύ των εντυπωσιακών φωτογραφιών και του ολιγόλεπτου βίντεο που δημοσιοποίησε το ΓΕΣ, διακρίνεται και ένας Ουλαμός Αρμάτων Μάχης (ΟΥΜΑ) Leopard-1A5 με παραλλαγή χιονιού κάτι που δημοσιοποιείται τουλάχιστον για πρώτη φορά σε αυτή την «έκταση» (ένας Ουλαμός).

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ 2-3 ετών είχε παραλαχθεί με τον τρόπο αυτό μόνο ένα άρμα μάχης του ιδίου τύπου και συμμετείχε τότε σε ασκήσεις. Φαίνεται ότι οι ασκήσεις αυτές επαναλήφθηκαν, ήταν ικανοποιητικές, και τώρα υλοποιείται σε μεγαλύτερη έκταση. Και όχι μόνο αυτό. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες αυτές οι αρματιστές του συγκεκριμένου ΟΥΜΑ έχουν λευκή φόρμα (τουλάχιστον το άνω μέρος) ενώ και τα δίχτυα παραλλαγής αλλά και οι σάκοι («λουκάνικα») των μελών του κάθε πληρώματος, που είναι προσαρμοσμένα εξωτερικά του πυργίσκου του άρματος, ήταν και αυτά με παραλλαγή χιόνος.

Ασφαλώς αξιοπρόσεκτη και αξιέπαινη προσπάθεια με σημασία στη λεπτομέρεια, γιατί στις περιπτώσεις αυτές μία τέτοια «λεπτομέρεια» είναι που κάνει τη διαφορά ζωής-θανάτου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος