ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Έβρος: 192 χιλιοστά νερού στη χθεσινή νεροποντή – Σε επιφυλακή παραμένει η πολιτική προστασία (βίντεο)

192 χιλιοστά νερού σε κάτι λιγότερο από 7 ώρες «έριξε» η χθεσινή νεροποντή που έπληξε τον Έβρο, σύμφωνα με στοιχεία από το μετεωρολογικό σταθμό του αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Με το Νομό να «κόβεται» στα δύο, με μεγάλες υλικές ζημιές σε Άνθεια, Αρίστηνο, Μαΐστρο, Λουτρά Τραϊανούπολης και Σαμοθράκη και φυσικά με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής – αυτής του 46χρονου πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των μαθητών του σχολείου της Άνθειας – η κακοκαιρία συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ.

Ωστόσο, σήμερα Τρίτη 02/02, η κατάσταση φαίνεται να επανέρχεται αργά αλλά σταδιακά, με τους δρόμους στο ύψος του Προβατώνα να δίνονται ξανά στην κυκλοφορία.

Παρόλα αυτά, το ρέμα κοντά στη Μαϊστρο παραμένει φουσκωμένο, με τη χθεσινή τραγωδία να αναδεικνύει την επιτακτική την ανάγκη πρόσληψης εξειδικευμένων υδραυλικών και μηχανικών στο Νομό Έβρου.

Η «θεομηνία» αυτή ήταν η δεύτερη που έπληξε την περιοχή σε διάστημα περίπου 20 ημερών, με τα δύο φαινόμενα να είναι μικρής διάρκειας αλλά εξαιρετικά μεγάλης έντασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα έτη έχουν δοθεί αρκετά εκατομμύρια για τη δημιουργία αναχωμάτων στην περιοχή, ενώ το 2020 δόθηκαν 600.000 ευρώ για τον καθαρισμό ρεμάτων στον Έβρο.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος