ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική: Στις ΕΠΣ Εβρου, Θράκης και Ξάνθης τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων τους

Απόφαση που αναμένεται να ενισχύσει τα οικονομικά των Ενώσεων και να βοηθήσει στην αξιοποίηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, πήρε η ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα στον νέο ΚΑΠ που δημοσιεύτηκε αναφέρεται ότι τόσο τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Γ’ Εθνικής όσο και του γυναικείου ποδοσφαίρου περνούν στην δικαιοδοσία των Ενώσεων και όχι των σωματείων όπως ήταν μέχρι πέρυσι.

Το ίδιο συμβαίνει και για τα δικαιώματα των διοργανώσεων των ΕΠΣ, που παραμένουν στις ΕΠΣ, εκτός αν οι ίδιες θέλουν να τα παραχωρήσουν στα σωματεία. Ειδικά φέτος που ειναι πιθανό να μην υπάρχουν θεατές στα γήπεδα λόγω του κορονοϊού, είναι πολύ πιθανό οι τηλεοπτικές – διαδικτυακές μεταδόσεις να ειναι ο μόνος τρόπος ενημέρωσης των φιλάθλων.

Επιπλέον, ειδικά για τις επτά ομάδες της Θράκης στη Γ’ ΕΘνική φέτος ο όμιλος αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την παρουσία του Ηρακλή Θεσσαλονίκης που λόγω ονόματος μπορεί να προκαλέσει επιπλέον ενδιαφέρον για τηλεοπτική κάλυψη των εκτός έδρας αγώνων του, όπως είχε συμβεί προ πενταετίας με τον Αρη.

Η νέα διάταξη στον ΚΑΠ έχει ως εξής:
«Τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα και τα δικαιώματα διαδικτυακής (μέσω ίντερνετ) μετάδοσης των Πανελλήνιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, των τοπικών πρωταθλημάτων ευθύνης των Ε.Π.Σ. και των πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου Σάλας (5Χ5) ρυθμίζονται με τις προκηρύξεις της οικείας διοργανώτριας. Με εξαίρεση των σωματείων Γ’ Εθνικής και των γυναικείων πρωταθλημάτων που η ΕΠΟ τα παραχωρεί στις Ε.Π.Σ. που ανήκουν».

Αρχική

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος