ΔΙΑΦΟΡΑ

Για ποιους τουρίστες ανοίγουν τα σύνορα από την Παρασκευή

Στο πλαίσιο της επίσημης επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, η οποία έχει τοποθετεί από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στις 14 Μαΐου, από την Παρασκευή αίρεται η υποχρεωτική καραντίνα για όσους θα ταξιδέψουν στη χώρα μας από τα κράτη της ΕΕ καθώς και από Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Για το διάστημα μέχρι την επίσημη επανεκκίνηση (14/5), οπότε θα επιτραπούν οι πτήσεις προς όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας, οι ταξιδιώτες από τις συγκεκριμένες χώρες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μόνο από τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Κέρκυρας.

Αντίστοιχα, για τις οδικές αφίξεις, σε πρώτη φάση θα επιτρέπεται η είσοδος των ταξιδιωτών μόνο από τα χερσαία σύνορα με τη Βουλγαρία και συγκεκριμένα από τους σταθμούς του Προμαχώνα και του Νυμφαίου.

Πάντως, η είσοδος των τουριστών στην Ελλάδα από τις 16 Απριλίου θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και με την επίδειξη αρνητικού τεστ PCR έως και 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Κάθε ταξιδιώτης, όπως και πέρυσι, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το ειδικό έγγραφο PLF, ενώ ενδέχεται να υποβληθεί σε έλεγχο σύμφωνα με τον αλγόριθμο βάσει του οποίου λειτουργεί στο σύστημα EVA.Την ίδια στιγμή, μικρή κινητικότητα έχει αρχίσει να καταγράφεται στα ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, με αιχμή τη Χαλκιδική, ενόψει Πάσχα.

Η μεγαλύτερη ζήτηση καταγράφεται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ μικρή κινητικότητα παρατηρείται και από τη Σερβία, με το Πάσχα να αποτελεί πρόβα τζενεράλε για τους επιχειρηματίες του τουρισμού ενόψει της 14ης Μαΐου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος