ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

«Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο;» αναρωτήθηκε το 1963, μετά τη δολοφονία του Γρήγορη Λαμπράκη, ο τότε πρωθυπουργός  Κωνσταντίνος Καραμανλής και αν τότε το ερώτημα έμεινε αναπάντητο, σήμερα μπορούμε να πούμε πως τον κυβερνά ο Μένιος Φουρθιώτης. Τον κυβερνούσε και πριν χρόνια με την Τζούλια, αλλά τώρα το πήγε λίγο παραπέρα, καθώς φαίνεται να οδηγεί σε παραίτηση υπουργό, τον Βρούτση, να εκβιάζει με ροζ σκάνδαλα κυβέρνηση και μέρος, τουλάχιστον, του πολιτικού κόσμου, χωρίς καν να τολμά κάποιος να του πάει κόντρα. Από την ώρα που ο Βρούτσης μίλησε στο Ντοκουμέντο, ένα δήθεν αόρατο χέρι καλύπτει το θέμα και είναι εκκωφαντική η μούγκα του Τύπου και των ΜΜΕ. Αυτοί που μύδρους εξέπεμπαν για τον Τραμπ, επειδή πριν 30 χρόνια λοξοκοίταξε μια γυναίκα, ή χτύπησε λάθος το μπαλάκι του γκολφ, ούτε λέξη βρήκαν να πουν για την ηθική και πολιτική κατρακύλα του «Φουρθιώτης gate». Τι θυμίζει στον Ποπολάρο η όλη ιστορία; Πριν δεκαετίες, μοναχοί Αγιορείτες, περιέφεραν την «Ζώνη της Παναγίας» μαζεύοντας πεντοχίλιαρα. Πριν λίγα χρόνια, ο Φουρθιώτης, το λέει και μόνος του, περιέφερε την Τζούλια και ποιος ξέρει από πού τους κρατάει σήμερα. Λέτε η περιφορά να καταγραφόταν και από κάμερα; Λέτε…; Πόσο ειρωνικό, πριν λίγες μέρες η γκλαμουριά της επαρχίας των Αθηνών «γιόρτασε» τα 200 χρόνια του ’21 και τώρα τους γλεντάει ο Μένιος… Σαν πολύ να τους ξεβλάχεψε ο Πέτρος Κωστόπουλος και όπως το λέει η παροιμία, «δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ’ ανέβει στο κρεβάτι». Δώσε πόνο Μένιο, όσο μπορείς, σάμπως καλύτεροι είναι τόσοι άλλοι… Όσο για τα κανάλια, μπορεί να πέσει η κυβέρνηση και να μην μας το πουν…

Και αρνητικά self τεστ έχωωωω…..

Μην το γελάτε, όπως έχουν εργασιακά τα πράγματα στην Ελλάδα και τώρα που η κυβέρνηση στηρίζει στα self τεστ το άνοιγμα δραστηριοτήτων, να μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δούμε και μαύρη αγορά αρνητικών self τεστ. Ή να τρέχουμε σε συγγενείς και γείτονες για να δανειστούμε το δικό τους αρνητικό self τεστ. Όσο για την κυβέρνηση, σαν την Ρίκα Διαλυνά στην ταινία «Τι 30 τι 40 τι 50», όπου έλεγε «θα βγω από τις ευθύνες και θα κάνω τη ζωή μου». Ε, αυτό θέλει η κυβέρνηση, να κάνει τη ζωή της ρίχνοντας την ευθύνη στους πολίτες. Μόνο που δεν αποκλείεται να στραβώσει η ιστορία και μια μέρα να εμφανιστούν στα νοσοκομεία μερικές δεκάδες χιλιάδες με θετικό self τεστ στο χέρι και να ζητούν να κάνουν μοριακό ή να νοσηλευτούν. Εκεί να δείτε γλέντια…

Γιατί όχι περίπτερα στην πλατεία;

Σε ότι αφορά στην μερική ανάπλαση της πλατείας, να δώσουμε και μια ακόμη ιδέα, η οποία θα εξυπηρετεί, αλλά και θα φέρει έσοδα, πιθανόν, στον Δήμο. Αν το επιτρέπουν οι κανονισμοί, ας δοθούν 1-2 άδειες περιπτέρων στην πλατεία, με τον αυστηρό προσδιορισμό της αρχιτεκτονικής των περιπτέρων, να μοιάζουν τα παλιά που ξέραμε και των προϊόντων που θα πωλούνται και τα οποία θα βρίσκονται εσωτερικά των περιπτέρων ή και σε μικρές προθήκες εξωτερικά. Από την ώρα που όλο προς το πίσω πάμε, αντικαθιστώντας την άσφαλτο με κυβόλιθους, γιατί να μην προσθέσουμε και μια εικόνα vintage στην πλατεία; Και στο πάρκο θα πήγαινε ένα περίπτερο…

Χωρίς καραντίνα ο εμβολιασμένος τουρίστας

Εντωμεταξύ, αν είσαι τουρίστας, από το Ισραήλ λόγου χάρη, έρχεσαι εμβολιασμένος στην Ελλάδα και κυκλοφορείς ελεύθερος, όταν ο έλληνας εμβολιασμένος συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα και να κυκλοφορεί με τον φόβο του πρόστιμου. Προφανώς, το λαθάκι αυτό θα διορθωθεί όταν η χώρα ανοίξει γενικά για τουρίστες, οπότε θα τελειώσει και η καραντίνα, η οποία οδεύει στον έκτο μήνα εφαρμογής της χωρίς αποτέλεσμα. Και βέβαια, η καραντίνα θα λήξει κάποτε, με την μάσκα τι θα κάνουμε… Δεν αποκλείεται καλοκαιριάτικα να την φοράμε μέχρι να καθίσουμε σε καφέ-μπαρ, η να απλώσουμε την πετσέτα στην παραλία.

Θα βρίσκουμε τι τρίζει στο αυτοκίνητο

Από την πρόοδο των έργων στη οδό Σοφούλη, πιθανόν να υπάρχει η πρόθεση τα εγκαίνια να συμπέσουν με την επέτειο της «14ης Μαΐου 1920», έτσι να γιορτάσουμε με πλακόστρωτο δρόμο, φτάνει πια τόσα χρόνια με άσφαλτο. Ευτυχώς πάντως, που στην ΕΕ δεν έχουν πρόγραμμα αστικό για χωμάτινους δρόμους, στην Κομοτηνή θα είχαμε γυρίσει πραγματικά στο 1920. Εντωμεταξύ, όποιος έχει περάσει με αυτοκίνητο από τον ήδη πλακόστρωτο δρόμο, να μην το κάνει αν επιβαίνει γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, με την μία θα το βγάλει το παιδί. Από την άλλη πλευρά, στο συγκεκριμένο δρόμο θα περνάμε και θα γνωρίζουμε τι τρίζει στο αυτοκίνητο για να το φτιάξουμε. Κάτι είναι και αυτό.

Δεν τους βγαίνει ούτε ο καιρός

Φτάσαμε στην εποχή του χρόνου αναμένοντας να επιβεβαιωθούν οι προφητείες ειδικών και πολιτικών, πως φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δηλαδή θα πάμε στην Ανάσταση και θα ψήσουμε χωρίς τον φόβο να έρθει η αστυνομία και να μας φάει το κατσικάκι από την σούβλα. Γιατί, αν δεν γιορτάσουμε έτσι, πως θα είναι διαφορετικό το φετινό Πάσχα από το περσινό; Και ξέρετε που ήλπιζαν όλοι να εκπληρωθούν οι προφητείες; Μα στο ότι, φέτος το Πάσχα είναι στις 2 Μαΐου και άρα, ο ήλιος θα ήταν λαμπρός και η θερμοκρασία υψηλή. Ούτε ο καιρός φαίνεται να τους βγαίνει… Οπότε, μάλλον θα ακούσουμε ξανά, για σούβλα στο μπαλκόνι και Ανάσταση από την τηλεόραση.

Ότι μπορεί ο καθένας για τα αρχαία του

Την πομπή των Φαραώ στο νέο αρχαιολογικό μουσείο του Καίρου την είδατε; Σε αντιδιαστολή, το τσιμέντωμα με τα λιμνάζοντα νερά της βροχής, της Ακρόπολης στην Αθήνα, το θαυμάσατε; Ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να αναδείξει τις αρχαιότητες του… Να έχουμε όμως και στο πίσω  μέρος του μυαλού μας ότι το τσιμέντωμα της Ακρόπλης έγινε καθώς πίστευαν ότι τα 200 χρόνια από το ΄21 θα εορταστούν χωρίς πολλά περιοριστικά μέτρα και με καλοκαιρία και πως θα περπατούσαν στο λιθόστρωτο με τα τακούνια η κυρία Γιάννα και οι άλλες …αγωνίστριες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος