ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Εμείς στην Μαρώνεια, πίναμε …Περιέ

Στα κάγκελα χιλιάδες κόσμου πριν μέρες για το νερό στην ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας, μετά από μια διφορούμενη και σχεδόν ακατανόητη ανακοίνωση του Δήμου, καθώς όπως αποδείχθηκε, από την απόφαση της Περιφέρειας, ούτε για πλύσιμο δεν έκανε το νερό. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης, όπως και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αυτός μετά την άρση των μέτρων, αλλά κανείς δεν ενημέρωσε τι τελικά είχε το νερό και δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Ενδεχομένως, να έπαιξαν ρόλο οι συνεχείς νοτιάδες, καθώς γενικότερα φέτος στις παραλίες τις Ροδόπης, το νερό δεν ήταν και τόσο καθαρό και οι φυσαλίδες που εμφανίζονταν συχνά, ανησυχούσαν τους λουόμενους. Θα μου πείτε, εδώ καταπίνουμε αμάσητα όσα κάνουν και όσα λένε οι πολιτικοί μας γενικότερα τη χώρα, στο νεράκι θα κολλούσαμε; Άλλωστε, στις κοσμοπολιτικές παραλίες μας, σιγά μην καταδεχόμασταν να πίνουμε από την βρύση…. Εμφιαλωμένο και μάλιστα Περιέ, όχι τα μπανάλ ελληνικά… Αυτά, μόνο για …μπάνιο.

 

Δεν θα πάρουν …κορωνοπτυχία

Την διά ζώσης λειτουργία του Δημοκρίτειου αποφάσισε η Σύγκλητος, αν και στην ανακοίνωση της αναφέρει πως «θεωρεί τον εμβολιασμό των φοιτητών και του προσωπικού (διδακτικού, διοικητικού, κτλ.), ακαδημαϊκή, κοινωνική και ηθική υποχρέωση», γεγονός που αφήνει υποψίες για το πως ακριβώς θα γίνουν τα μαθήματα. Σε κάθε περίπτωση και από την ώρα που και μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα μπορούν να εμβολιάζονται, όπως θα λειτουργήσουν τα σχολεία, θα λειτουργήσουν και τα πανεπιστήμια. Λέμε τώρα, καθότι, υπάρχουν φοιτητές που πέρασαν σε σχολή πέρυσι και ακόμη στην πόλη που φιλοξενεί την σχολή δεν πάτησαν. Αν για κάποιο λόγο, ούτε φέτος δουν από κοντά τα αμφιθέατρα, τα κορωνοπτυχία που πάρουν στο τέλος των σπουδών, πόσο ισότιμα θα είναι με τα πτυχία προηγούμενων ετών;

Χωρίς τουρισμό, δεν έχει κορώνα

Συνεχίζει το καλό σερί η Ροδόπη, όσον αφορά στα θετικά τεστ του κορώνα, αφού με 1-2 άλλους νομούς είναι από τους πιο «καθαρούς», αφού άλλωστε τα σμήνη των τουριστών που κατεβαίνουν από τον κάθετο άξονα, συνεχίζουν να πηγαίνουν ευθεία προς Εγνατία, με προορισμό κυρίως την Θάσο. Και χωρίς τουρίστες, δεν έχει κινητικότητα, δεν έχει και κορώνα. Άδειες από Βούλγαρους και οι παραλίες μας, καθώς αν δεν έχουν εμβολιαστεί, δύσκολα να δώσουν ένα υπέρογκο ποσό για γρήγορο τεστ σε όλη την οικογένεια, για ένα θαλασσινό μπάνιο. Να και κάτι θετικό για την περιοχή μας, η οποία υπολείπεται σε τουριστική κίνηση.

Μαντεψιές, όπως στο Δελφών

Πάντως, χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των τεστ ανά νομό, τα όποια συμπεράσματα δεν είναι ακριβή. Για αυτό και οι διάφοροι «ειδικοί», προβλέψεις τύπου μαντείου των Δελφών κάνουν… Αν θα βρέξει, θα είναι καλή η σοδειά, αν δεν βρέξει, δεν θα είναι καλή. Κάτι τέτοιες μαντεψιές έκαναν οι αρχαίοι, κυρίως η Πυθία, ενώ μασούσαν και φύλλα, δάφνης όπως διδασκόμαστε, εκτός και αν ήταν τίποτα πεντάφυλλα, εξού και η κατάσταση …νιρβάνα που βρίσκονταν οι μάντεις. Οι σύγχρονοι μάντεις, δεν χρειάζονται χόρτα, εκστασιάζονται με την παρουσία τους στο τηλεοπτικό γυαλί.

 

Σαν φθηνό σφράγισμα δοντιού

Αυτό που «σφραγίστηκε» ο Έβρος, είναι σαν φθηνά  σφραγίσματα στα δόντια, με την πρώτη …σκληρή δαγκωματιά, φεύγει το σφράγισμα και συνεχίζεται το μαρτύριο. Έτσι συνεχίζεται και το πέρασμα των λαθρομεταναστών στη χώρα μας από τον Έβρο. Καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο, υπάρχουν περιπτώσεις σύλληψης διακινητών, συχνά μετά από καταδίωξη. Και πιάνονται τόσοι, πόσοι άλλοι παίρνουν τον δρόμο για Αθήνα-Θεσσαλονίκη, χωρίς να εντοπιστούν. Η μπίζνα είναι μεγάλη και προφανώς στα κυκλώματα δεν συμμετέχουν μόνο αλλοδαποί.

 

Τι ειδήσεις βλέπουμε…

Κανονικά, τις ειδήσεις στην τηλεόραση τις παρακολουθούμε. Στην Ελλάδα, τις βλέπουμε… Δηλαδή, έχουμε περιγραφικές ειδήσεις. Στις οποίες ο λόγος επαναλαμβάνει ότι βλέπουμε στην εικόνα, λες και έχουμε πρόβλημα όρασης. Τα ρεπορτάζ, είναι όλα, σχεδόν, στημένα, κάτι που δεν επιτρέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Δηλώσεις με αλλοιωμένη φωνή, δηλώσεις από κουκουλοφόρους, δηλώσεις από αυτόπτες πολίτες, οι οποίοι ούτε είδαν ούτε άκουσαν, αλλά τους το είπε κάποιος άλλος. Ματσούκια, μικρόφωνα, που μπαίνουν στο στόμα δολοφόνων, με την απλοϊκή ερώτηση, «μετανιώσατε» ή «έχετε να πείτε κάτι στους συγγενείς». Και φυσικά, πρώτη μούρη οι δικηγόροι να ψεύδονται, καθώς είναι οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν, υπερασπιζόμενοι κατηγορούμενους. Να μη ξεχνάμε και τις διεθνείς ειδήσεις, με ζωάκια, ευτράπελα και άλλα παράξενα που δεν έχουν θέση σε δελτίο ειδήσεων. Εκεί όμως που ξεχωρίζει η ελληνική τηλεόραση, είναι στα καθημερινά θαύματα που συμβαίνουν. Άγιο είχε ο ένας οδηγός, άγιο είχαμε σε συμβάντα χωρίς θύματα, αν και δεν υπήρχε κανείς να πάθει κάτι, από θαύμα γλύτωσαν άλλοι, γενικά, τα ελληνικά δελτία ειδήσεων έχουν πιο πολλά θαύματα και από την Βίβλο. Και ποιος τις λέει τις ειδήσεις; Σύζυγος δημάρχου, νύφη μεγαλοβουλευτίνας και πρωθυπουργού, σύζυγος μεγαλοβουλευτή, άλλοι συγγενείς πολιτικών, άλλοι κάποτε δημοσιογράφοι και σήμερα επαγγελματίες του χώρου με εφημερίδες, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα, και πολλές γυναίκες, καθώς στη δημοσιογραφία και μόνο στην Ελλάδα, οι γυναίκες τα κάνουν όλα καλύτερα από τους άντρες. Ε, φέτος μια το έκανε και στην κουζίνα, αναδεικνυόμενη σε μάστερ σεφ, αλλά αυτή, πράγματι με το σπαθί της. Και προσοχή, ο παρουσιαστής ειδήσεων στη φωτογραφία, καμιά σχέση με τους δικούς μας. Αυτός, προσπαθεί, αλλά τον προδίδουν τα αγγλικά του. Τους δικούς μας, τους προδίδουν, μεταξύ άλλων, τα …ελληνικά.

 

Back to the Future

Εκεί στο ΚΙΝΑΛ, περίσσεψαν οι υποψήφιοι για την προεδρία και στο τέλος πάλι η Φώφη θα κάνει τα κουμάντα, μένοντας καρφωμένη στο 6-7% και ουρά των εξελίξεων, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η διαρροή στελεχών προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, άλλωστε να εκλεγούν θέλουν οι άνθρωποι, όχι να σώσουν τον τόπο. Τον τόπο, μόνο το ΠαΣοΚ μπορεί να τον σώσει ξανά, να δούμε ξανά ευημερία, να οδηγήσουμε ξανά καγιέν, να έχουμε ανθοροές στα πολιτιστικά κέντρα και όχι όπως τώρα με τις χαρτοπετσέτες. Και όχι πως δεν υπάρχουν να ηγηθούν, ακόμη και με το όνομα, εξαιρείται ο Γιώργος, ο ποίος ούτε μυρουδιά δεν πήρε από το τι ήταν το ΠαΣοΚ.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος