ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Σκυλάκια και γατούλες δεν είναι παιχνίδι

Τα αδέσποτα βρίσκονται παντού και ότι και να λένε οι νόμοι, η αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει περισσότερα και στη σωστή κατεύθυνση. Η πώληση κάθε σκύλου από κατάστημα, θα πρέπει να συνοδεύεται με το τσιπάρισμα του και στείρωση. Να δοθούν κίνητρα, λιγότεροι δημοτικοί φόροι για όσους τσιπάρουν τους σκύλους που διατηρούν και αν επιθυμούν να τους στειρώσουν. Έλεγχος ανά τρίμηνο αν τα συγκεκριμένα ζώα συνεχίζουν να φιλοξενούνται στα σπίτια. Ευρεία καμπάνια σε σχολεία και μέσω λογαριασμών της ΔΕΥΑ για το ότι τα κουτάβια δεν είναι παιδικό παιχνίδι ούτε περιστασιασιακός, τα οποία αφού μεγαλώσουν, τα αφήνουμε στην τύχη τους μακριά από το σπίτι μας. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να γίνει και με τις γάτες, ούτε και αυτές είναι παιχνίδι μέχρι να μεγαλώσουν.

Για να μην τα πολυλογούμε, ο Ποπολάρος δημοσιεύει παρακάτω την πρόταση της δημοτικής παράταξης «Ξεκίνημα για την Πόλη», από το πρόγραμμα της στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές:

«Χαράσσουμε και απαιτούμε εθνική πολιτική και σχεδιασμό για τα ζώα (συνάντηση ΚΕΔΕ – 6/5/2017, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας και Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας)

 • Καταγραφή, με τη βοήθεια εθελοντών, των αδέσποτων κατά οικισμό, στείρωση, εμβολιασμός και αποπαρασίτωση. Τσιπάρισμα δεσποζόμενων και αδέσποτων
 • Στόχος μας να αποκτήσουμε μια Δημοτική Κτηνιατρική Κλινική, όπου θα στειρώνονται τα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας ΑΜΕΑ, όπως η νομοθεσία επιτρέπει
 • Ορίζεται αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τη διαχείριση των αδέσποτων που θα αναλαμβάνει και τα καθήκοντα της Οικολογίας και του Περιβάλλοντος. Η αντιμετώπιση των ζώων είναι στοιχείο πολιτισμού για μια χώρα. Δείκτης πολιτισμού ενός τόπου είναι η συμπεριφορά που επιδεικνύουμε όλοι εμείς απέναντι στα ζώα.
 • Στα σχολεία θα γίνονται παρουσιάσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ομοσπονδίας που μαζί με την ενημέρωση και τη στείρωση είναι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε πραγματικά τη δημιουργία νέων αδέσποτων.
 • Συνεργαζόμαστε με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα που έχει ενημερωθεί διεξοδικά από τη Φιλοζωική Ομοσπονδία πάνω στην υιοθεσία για τα ζώα, ώστε και οι συνθήκες που ζουν τα δεσποζόμενα ζώα να βελτιωθούν και τα κατοικίδια να μην εγκαταλείπονται.
 • Δοκιμαστική σύσταση υπηρεσίας «Μητρώου ζώων» στο Δήμο. Καταγραφή, με τη συνεργασία των κατόχων τους, του πληθυσμού των δεσποζόμενων σκύλων, των νέων γεννήσεων και του θανάτου τους. Την ίδια καταγραφή ο Δήμος αναλαμβάνει να κάνει, σε συνεργασία με κοινωνικούς, επαγγελματικούς φορείς και συλλόγους, για τα «αδέσποτα».
 • Συνεργασία με τα pet shops της πόλης, για το αναγκαίο υποχρεωτικό τσιπάρισμα και βιβλιαρίου υγείας των σκυλιών που παραδίδουν στους πελάτες τους. Συνεργασία και κίνητρα, για τον ίδιο σκοπό με κτηνιατρικές υπηρεσίες, ιδιωτικά κτηνιατρεία, φιλοζωικές οργανώσεις.
 • Επιστροφή ανταποδοτικών τελών ή μείωση στους λογαριασμούς δημοτικών επιχειρήσεων σε δημότες και δημότισσες που θα υιοθετήσουν ένα σκυλί από το δημοτικό κυνοκομείο. Μέτρα που θα ισχύουν για όλη τη διάρκεια της ζωής του ζώου.
 • Πάρκα δεσποζόμενων ζώων.
 • Τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων που καθημερινά θα συμπληρώνονται από το Δήμο με τροφή και νερό.
 • Νέο Κυνοκομείο, κατάλληλα διαμορφωμένο, σύμφωνα με το Νόμο.
 • Τα φροντισμένα αδέσποτα εύκολα προσαρμόζονται, είναι φιλικά, δοτικά και χαρούμενα.»

Ε, ναι, υπήρχε και μια παράταξη που είχε πρόγραμμα.

 

Όποιος ρωτάει δύσκολα, φεύγει…

Αναρωτήθηκαν πριν μέρες οι μόνιμοι «δημοσιογράφοι» στην πρωινή «ενημερωτική» εκπομπή του ΣΚΑΙ με αφορμή ζόρικη ερώτηση Βρετανού δημοσιογράφου στην πρώην, πλέον, πρωθυπουργό Λιζ Τρας, αν Έλληνας δημοσιογράφος θα μπορούσε να απευθύνει ανάλογη ερώτηση σε Έλληνα πρωθυπουργό και ομόφωνα απάντησαν πως αν το έκανε «θα είχε φύγει άμεσα». Δύο οι ερμηνείες της απάντησης, η προφανής πως οι δημοσιογράφοι στην χώρα δεν ρωτούν ότι θέλουν τους πολιτικούς, αλλά ότι τους επιτρέπουν να ρωτήσουν. Και η δεύτερη ερμηνεία, όχι και τόσο προφανής, αλλά γιατί να αυτοεξευτελιστούν έτσι οι γίγαντες της δημοσιογραφίας… Μήνυμα προς όλους, μην τυχόν και κάνετε ερωτήσεις που στριμώχνουν τους πολιτικούς, γιατί θα πάτε σπίτι σας. Επόμενο βήμα, ο «δημοσιογράφος», απλώς να εκθειάζει τον πολιτικό που έχει απέναντι του, αφήνοντας τον να μιλά, χωρίς ερωτήσεις. Εκτός της «ευχής», καλημέρα πολυχρονεμένε, ο θεός χρόνια να μου κόβει και σε μέρες να σας τα δίνει. Ή μήπως είμαστε ήδη σε αυτήν την φάση; Δύσκολοι καιροί για δημοσιογράφους, εύκολη για «δημοσιογράφους» με σούσι και Αράχωβα τον χειμώνα και Μύκονο το καλοκαίρι. Στην φωτογραφία η αφίσα της ταινίας με τον Πρέκα στον ρόλο του ακατάβλητου δημοσιογράφου Αυγέρη. Εντάξει, αυτά μόνο σε ταινίες γινόταν και γίνονται.

 

Μια ομάδα όπως μια μπύρα;

Αυτό το «όλη η πόλη μια ομάδα», κάπως θυμίζει διαφήμιση πολυεθνικής, «μια χώρα μια μπύρα». Μπα και εμείς που πίνουμε την τοπική μπύρα, σε άλλη χώρα ζούμε; Κάπου τα έχουν παρεξηγήσει τα πράγματα εκεί στον Πανθρακικό. Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν και αν θα πρέπει να διερευνήσουν κάτι, ας το κάνουν στην κατεύθυνση της αρχικής ενέργειας, η οποία οδήγησε σε δημοσιεύματα. Εκεί στο «γκέτο της Ιώνων».

 

Εσείς αλλάξατε λέβητα;

Ευτυχώς που γρήγορα το φυσικό αέριο έγινε φθηνότερο από το πετρέλαιο και δεν πρόλαβε ο κόσμος να αλλάξει τον λέβητα αερίου σε λέβητα πετρελαίου. Έφτανε να σπάει το καρτέλ των μπρόκερς στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και οι τιμές πήραν την κατιούσα. Ναι, αλλά τώρα, τι θα γίνει με την ανακοίνωση ότι όποιος αφήσει το αέριο για χάρη του πετρελαίου, θα πάρει διπλή επιδότηση; Δεν έχει λογική να συνεχίσει να είναι σε ισχύ, αφού μας προτρέπει να πληρώνουμε περισσότερα για να πάρουμε μεγαλύτερη επιδότηση. Και εμείς χάνουμε και το κράτος χάνει. Προλαβαίνουν να την αλλάξουν, αφού αιτήσεις θα κάνουμε μετά τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά θα το κάνουν; Και αν δεν το κάνουν, θα αλλάξει κανείς λέβητα; Στην ίδια λογική, ήδη δεκάδες εκατομμύρια λέβητες αερίου στην Ευρώπη, θα έπρεπε να αντικατασταθούν με λέβητες πετρελαίου, αλλά που… Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βελανίδια.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος