ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλχάν Αχμέτ: Δέκα άμεσα κίνητρα για την Θράκη

Επαφέςτης διακομματικής επιτροπής για την Θράκη με Σταϊκούρα, Σκυλακάκη, Βεσσυρόπουλο και Κ.Α. Καραμανλή

Δώστε κίνητρα για την Θράκη

Ιλχάν Αχμέτ προς πολιτική ηγεσία ΥΠΟΟΙ:

  • Ειδικό καθεστώς καυσίμων στη Ροδόπη
  • Μεταφορικό ισοδύναμο για τα προϊόντα της Θράκης
  • Φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις
  • Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ
  • Ειδική πρόνοια για αγροτικά εισοδήματα

Προς πολιτική ηγεσία Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών:

  • Άμεση κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Κομψάτο του δήμου Ιάσμου
  • Άμεση αποκατάσταση του προβληματικού και επικίνδυνου επαρχιακού οδικού δικτύου της Ροδόπης
  • Άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας –Μακάζα για τουριστικά λεωφορεία σε συνεργασία με το Υπεξ
  • Νέα γέφυρα και σύγχρονο Τελωνείο στου Κήπους
  • Αποκατάσταση των φθορών της Εγνατίας Οδού στην Θράκη, ενεργοποίηση των αναλογικών διοδίων

Τις διεκδικήσεις για την Θράκη που κατά καιρούς έχει φέρει στην Βουλή είτε στα πλαίσια αγορεύσεών του από το βήμα της Βουλής είτε στο επίπεδο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έθεσε ενώπιον των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών &Μεταφορών, ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Στην δήλωση του ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρει: «Εφόσον επιθυμούμε πράγματι να αποδώσει καρπούς η διακομματική επιτροπή πρέπει να περάσει από την εθιμοτυπία στην παραγωγή συγκεκριμένων και μετρήσιμων πολιτικών στόχων».

Υπενθυμίζουμε ότι με την ομιλία του στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 ο κ. Ιλχάν Αχμέτ  είχε ζητήσει:

Α) Συντελεστή φορολόγησης 9% των κερδών από ατομική αγροτική επιχείρηση με  φορολογητέο εισόδημα έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ και 13% για το υπερβάλλον φορολογητέο εισόδημα. Γιατί οι φοροελαφρύνσεις που έχουμε στο συζητούμενο νομοσχέδιο αφορούν μόλις το 6% των αγροτών, αγνοώντας επιδεικτικά τη μεγάλη πλειοψηφία τους.

Β)  Έκπτωση κατά 35% στα έσοδα του αγρότη με βάση την αξία των προϊόντων που παραδίδει στο Συνεταιρισμό.

Γ) Προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η πρωτογενής παραγωγή, την καθιέρωση του αφορολόγητου των ενισχύσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και κάθε άλλης αγροτικής αποζημίωσης.

Δ) Για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ του άρθρου 41 του ν.2859/2000 (Α΄ 138) που παραδίδουν τα αγροτικά τους προϊόντα σε ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συνεταιρισμούς των οποίων είναι μέλη, προτείνουμε να επιστρέφεται επιπλέον ποσοστό 5% του αναλογούντος ΦΠΑ.

Ε) Ζητώ επίσης να ισχύσει επιτέλους πραγματικός και όχι προσχηματικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για τους κτηνοτρόφους που σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις του ζωικού τους κεφαλαίου.

Στ) Να ενταχθούν και οι εξισωτικές αποζημιώσεις στις ρυθμίσεις του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.

Ζ) Να θεσμοθετηθεί οριστικά και αμετάκλητα  η  εξαίρεση των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ

Για περιοχές όπως είναι η Θράκη με σημαντικά αναπτυξιακά προβλήματα, με εντεινόμενα τα φαινόμενα της αποβιομηχάνισης και τις αυξητικές τάσεις εγκατάλειψης παραδοσιακών εκμεταλλεύσεων στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και την κτηνοτροφία, θα ήταν αναμενόμενο από την κυβέρνηση να προβλεφθούν ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων στον Πρωτογενή τομέα και την Μεταποίηση και θα συρρικνώνουν το χάσμα με τις μεγάλες αγορές του κέντρου. Για παράδειγμα θα μπορούσε να συζητηθεί η ιδέα διαμόρφωσης ενός μεταφορικού ισοδυνάμου για τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις της Θράκης στα πρότυπα των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος