ΔΙΑΦΟΡΑ

Ισως υπάρχει νερό στην επιφάνεια της Σελήνης

Η παρουσία νερού είναι απολύτως απαραίτητη για την μόνιμη παρουσία του ανθρώπου σε άλλους κόσμους μακριά από την Γη. Για αυτό ο εντοπισμός νερού έστω και σε παγωμένη μορφή σε άλλους πλανήτες είναι ζητούμενο για να μπορέσουμε να ζήσουμε εκεί. Έχουμε αναπτύξει τεχνολογίες για να αξιοποιήσουμε το παγωμένο νερό μετατρέποντας το σε πόσιμο νερό, σε καύσιμα αλλά και σε αέρα που θα αναπνέουμε σε κλειστούς χώρους.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια πιστεύαμε ότι η Σελήνη ήταν ένας εντελώς άνυδρος κόσμος. Όμως εντοπίστηκαν αποθέματα νερού σε παγωμένη μορφή στο υπέδαφος της και σε αυτά βασίζονται οι προσπάθειες επιστροφής του ανθρώπου στον φυσικό μας δορυφόρο και η δημιουργία αρχικά βάσεων και αργότερα αποικιών.

Επιστήμονες της NASA υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει νερό σε παγωμένη μορφή και στην επιφάνεια της Σελήνης. Κατέληξαν σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα μελετώντας φωτογραφίες που έχουν καταγράψει από την επιφάνεια της Σελήνης τα μέλη των έξι επανδρωμένων αποστολών που έγιναν στον φυσικό μας δορυφόρο. Προηγούμενες μελέτες έδειχναν ότι ακόμη και αν στην επιφάνεια της Σελήνης σχηματίζεται κατά την διάρκεια της νύκτας νερό σε παγωμένη μορφή κατά την διάρκεια της μέρας το νερό αυτό εξαφανίζεται.

Οι ειδικοί της NASA εκτιμούν ότι είναι πιθανό το νερό σχηματίζεται σε σκιερά σημεία της επιφάνεια της Σελήνης όπως για παράδειγμα, σε κάποιους κρατήρες ή ακόμη και πίσω από πετρώματα να διατηρείται εκεί ακόμη και κατά την διάρκεια της μέρας. Όπως είναι ευνόητο αν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί η προσπάθεια παρουσίας του ανθρώπου στην Σελήνη θα γίνει ευκολότερη. Αναμένεται τώρα προσπάθεια επιβεβαίωσης αυτής της εκτίμησης των επιστημόνων της NASA.

https://www.naftemporiki.gr/story/1757758/isos-uparxei-nero-stin-epifaneia-tis-selinis

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος