ΥΓΕΙΑ

Κ. Ρίτης: «Η κατάσταση στο ΠΓΝΑ είναι ακόμα ελεγχόμενη, λείπει όμως προσωπικό»

Για μια ελεγχόμενη προς το παρόν κατάσταση αναφορικά με τη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19 στο ΠΓΝΑ έκανε λόγο ο διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, καθηγητής παθολογίας, Κωνσταντίνος Ρίτης.

Ο Κωνσταντίνος Ρίτης

«Η διαχείριση της κρίσης στο ΠΓΝΑ έχει δύο βασικούς άξονες – ο ένας άξονας αφορά το τοπικό επίπεδο διαχείρισης και ο δεύτερος την κεντρική διαχείριση» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αναφορικά με το κεντρικό επίπεδο διαχείρισης, το ΠΓΝΑ είχε προετοιμαστεί από το πρώτο κύμα που είχε ξεκινήσει το Μάρτιο σε πολλά επίπεδα, και σε επίπεδο οργάνωσης και σε ανάπτυξη κλινών. «Το διάστημα αυτό οι παθολόγοι, οι ειδικοί και οι ειδικευόμενοι είχαν αποκτήσει εμπειρίες και γνώσεις για την αντιμετώπιση της νόσου» εξήγησε ο κ. Ρίτης, τονίζοντας πως οι άρρωστοι αντιμετωπίζονται με τη μεγαλύτερη ασφάλεια που θα μπορούσε να έχει ένας τέτοιος ασθενής.

«Στο ΠΓΝΑ σήμερα είναι γύρω στους 120 νοσηλευόμενους και καλύπτει κατά βάση και το νοσοκομείο της Δράμας»

«Η ανάπτυξη των κλινών που έγινε και πρόκειται να γίνει θα γίνει βάση οργανωμένης σχεδίασης, ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί πανικός. Αυτό φάνηκε σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία και στην απόδοση των ιατρών και στην ταχύτητα διεκπεραίωσης ασθενών. Όλες οι προσπάθειες της τοπικής διαχείρισης της κατάστασης θα κινούνταν πολύ πιο γρήγορα αν υπήρχαν πιο δραστικές κινήσεις από την κεντρική διαχείριση» υπογράμμισε στη συνέχεια ο ίδιος, κάνοντας λόγο για 120 περίπου ασθενείς με COVID-19 στο ΠΓΝΑ. 

«Πρέπει κάποια στιγμή το δημόσιο σύστημα υγείας να στηριχτεί ώστε να παρέχει ασφάλεια και τις σωστές υπηρεσίες. Η κατάσταση στο ΠΓΝΑ είναι ακόμα ελεγχόμενη, χάρη στην αυτοθυσία των τοπικών: της διοίκησης, των νοσηλευτών, των ιατρών.Λείπουν πολλά πράγματα, και όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα αν υπήρχε κεντρική στήριξη. Λείπει προσωπικό…πρέπει να έρθει και άλλο προσωπικό» κατέληξε ο κ. Ρίτης, σημειώνοντας πως πρέπει να επανδρωθούν όλα τα νοσοκομεία.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος