ΔΙΑΦΟΡΑ

Κάλεσμα στις 8 Μαρτίου σε συμβολική κινητοποίηση από τον Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, τιμά αγωνιστικά και τη φετινή χρονιά την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Μέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμή τους θέση στην κοινωνία.

Απευθυνόμαστε στις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μαθήτριες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχες, τις μητέρες, τις μετανάστριες και τις πρόσφυγες. Δείχνουμε το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι ατομικά δε μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας άδικης και εκμεταλλευτικής.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας έφεραν στο προσκήνιο τη συστηματική εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας, από όλες τις κυβερνήσεις, την ανασφάλεια που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, εκεί που τα μέτρα προστασίας μεταφράζονται σε κόστος από τους εργοδότες, τα ελλιπή μέτρα προστασίας των παιδιών μας στα σχολεία, τις χιλιάδες απολυμένες και σε αναστολή εργασίας γυναίκες.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, που υπάρχει τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, νιώθουμε ξεκρέμαστες! Κάθε απόγευμα μετράμε θύματα! Χωρίς επαρκές υγειονομικό προσωπικό, νοσοκομειακές κλίνες και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όμηροι συμφωνιών των φαρμακευτικών εταιριών, χωρίς επαρκή εμβόλια για το λαό. Το κυνήγι του κέρδους είναι ασυμβίβαστο με τις ανάγκες των οικογενειών μας για υψηλού επιπέδου φροντίδα υγείας.

Καλούμε τις γυναίκες της περιοχής μας να σπάσουν τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου, να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας και να διεκδικήσουν μαχητικά καλύτερο μέλλον για τις ίδιες και για τις οικογένειές τους. Ο αγώνας για μια ζωή με δικαιώματα στην εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, με μέτρα προστασίας της υγείας και της μητρότητας συνεχίζεται. Η απάντηση ενάντια σε κάθε μορφή βίας είναι η συλλογική αγωνιστική μας δράση!

Στις 8 Μάρτη καλούμε στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, στις 11 το πρωί σε συμβολική κινητοποίηση, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, που θα πραγματοποιήσουμε για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, διεκδικώντας την Υγειονομική Περίθαλψη και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος