ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Καβάλα: Πολιτική αντιπαράθεση για την πεσμένη γέφυρα

Η γέφυρα, μπροστά από το παλιό νοσοκομείο που αποτελεί τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ρεύμα εξόδου από την Καβάλα προς την Ξάνθη, κατέρρευσε κυριολεκτικά λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, εγκλωβίζοντας ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και ένα γερανοφόρο αυτοκίνητο μαζί με τους οδηγούς τους, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν, ενώ τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν μπόρεσαν να φρενάρουν την τελευταία στιγμή και έτσι να μην προκληθεί ατύχημα. Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018. Πριν από τρία χρόνια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είχε προχωρήσει σε μικρής κλίμακας εργασίες συντήρησης στις ενώσεις των αρμών, χωρίς ωστόσο ποτέ να τεθεί κανέναν θέμα επικινδυνότητας της. Πάντως, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν ένταξε το βάρος του γερανοφόρου οχήματος που διέρχονταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/Βασίλης Λωλίδης

Τη μορφή έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης παίρνει το θέμα της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα, με αφορμή δηλώσεις της τέως δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, σε τοπικό ραδιοσταθμό, του προέδρου της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, Χαράλαμπου Δράκου, και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο, Παρασκευή, θα δοθεί διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου και με τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, και της πρώην Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, που είχαν διαχειριστεί το θέμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Τσανάκα σε ραδιοσταθμό, για την πεσμένη γέφυρα, παρά την κινητοποίηση των τότε κυβερνητικών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ξεκινήσουν μέσω του υπουργείου Υποδομών οι μελέτες για την αποκατάσταση, παρενέβη ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος δήλωσε ότι μπορούσε η Περιφέρεια οικονομικά να αναλάβει το έργο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δε θέλησε να αφήσει την τότε κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί κομματικά το θέμα, έξι μήνες πριν τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Για «κυνική ομολογία της τέως δημάρχου Καβάλας και εκλεκτής της ΝΔ Δήμητρας Τσανάκα και του προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ (και νυν δημοτικού συμβούλου) Μπάμπη Δράκου ότι δεν αξιοποίησαν την βοήθεια της προηγούμενης Κυβέρνησης για να μην την καρπωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Καλεί δε τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, να πει για ποιον λόγο δε δέχτηκε τη βοήθεια της κυβέρνησης αλλά και να εξετάσει η Δικαιοσύνη αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Με ανακοίνωσή της η κ. Τσανάκα μιλά για «ανυπόστατες, ψευδείς και αναληθείς αιτιάσεις που έχουν στόχο να καλύψουν την ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο». Δίνοντας στη δημοσιότητα έγγραφο του δήμου που ζητά την υποστήριξη του υπουργείου Υποδομών, καλεί την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «να ενημερώσει τον Καβαλιώτικο Λαό για το πώς ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή αυτή και το τι ακριβώς έπραξε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα πέντε χρόνια για τον δήμο Καβάλας και οι τότε εξαγγελίες για τη γέφυρα είχαν στόχο να δείξουν ενδιαφέρον χωρίς όμως να γίνει τίποτα, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών», ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Καβάλας, Χαράλαμπος Δράκος.

«Η κ. Τσανάκα και ο κ. Δράκος μίλησαν για το θέμα, δεν το προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει απομαγνητοφώνηση που αποδεικνύει ότι δεν προχώρησε ένα έργο της Καβάλας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες», υποστήριξε στην ΕΡΤ Καβάλας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, προσθέτοντας ότι από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε η κυβέρνηση και πρότεινε λύση, την οποία, όμως, δεν επέλεξε η τότε δημοτική αρχή.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος