ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπελλο Ελλάδας: Θύμα της πανδημίας ο Πανθρακικός, η ΑΕΔ, ο Ορφέας, ο Νέστος και ο ΑΟΚ! Μόνο με SL1 και SL2 θα συνεχιστεί ο θεσμός

Τα χειρότερα συνέρια επιβεβαιώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης με αντικείμενο τον τρόπο συνέχισης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, οι πρόεδροι της Super League 1 και της Super League 2 – Football League Λεωνίδας Μπουτσικάρης και Λεωνίδας Λεουτσάκος αντίστοιχα αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου. Ακόμα οι Παναγιώτης Δημητρίου και Παναγιώτης Διακοφώτης.

Βασικό κριτήριο είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Cosmote TV, που μόλις στις αρχές της εβδομάδας εγκρίθηκε. Το κανάλι προφανώς ενδιαφέρεται να μην χάσει τους εμπορικούς αγώνες, ενώ ούτως ή άλλως τα ματς στις πρώτες φάσεις που μετέχουν οι ερασιτεχνικές δεν το ενδιαφέρουν. Για αυτό και η διοργάνωση ξεκίνησε άλλωστε χωρίς να υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Το ζήτημα είναι οτι με το πρόγραμμα να είναι σφιχτό για τα πρωταθλήματα, με την SL1 να μετράει ήδη οκτώ αναβολέ αγώνων και την SL2 να μην έχει ξεκινήει ακόμα, δεν υπάρχουν και πολλές ελεύθερες ημερομηνίες για το Κυπελλο, δεδομένου ότι όλα οφείλουν να έχουν τελειώσει ως το τέλος Μαΐου (μετά ξεκινά το Euro και η UEFA απαιτεί να μην υπάρχουν εγχώριες διοργανώσεις εκείνη την περίοδο ακόμα και στις χώρες που δεν θα λάβουν μέρος στην τελική φάση, όπως η Ελλάδα).

Το καταρχήν συμπέρασμα που βγήκε από την τηλεδιάσκεψη είναι ότι με τα υπάρχοντα δεδομέννα, θα πρέπει να αποκλείεται η συνέχιση των ερασιτεχνικών ομάδων στον θεσμό. Δεν αποκλείεται για να χρυσωθεί το χάπι, εφόσον βέβαια ξαναρχίσει η δράση και βρεθούν ελεύθερες ημερομηνίες, να συνεχιστεί η διοργανωση μόνον ως Κύπελλο Ερασιτεχνών όπως παλιά και έτσι να δοθούν φέτος δυο Κύπελλα (ένα επαγγελματιών και ένα ερασιτεχνών). Αλλά το πιο πιθανό είναι συνεχιστεί μόνο το Κύπελλο Επαγγελματιών και από αυτο να αποκλειστουν προκαταβολικά όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες (συμπεριλαμβανομένων του Πανθρακικού που ήδη έπαιξε και προκρίθηκε στην γ’ φάση, του Ορφέα Ξάνθης που είχε κληρωθεί να παίξει με την ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας και της ΑΕ Διδυμοτείχου που θα έπαιζε στην πρώτη φάση με τον Νέστο Χρυσούπολης).

Από εκεί και πέρα, εξαιρετικά αμφιβολο είναι αν θα λάβουν μέρος ακόμα και οι επαγγελματικές ομάδες της Football League, όπου για παράδειγμα μετέχει από την ευρύτερη περιοχή μας η Καβάλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω έλλειψης ημερομηνιών, το πιο πιθανό είναι να μείνουν εκτός της φετινής διοργάνωσης και οι ομάδες της Football League, μετά από σχετική προφανώς τροποποίηση της προκήρυξης. Για να χρυσωθεί το χάπι θα επιστραφούν προφανώς τα παράβολα συμμετοχής στην διοργάνωση σε όσους αποκλείονται, αλλά είναι αλήθεια ότι οι ομάδες προσδοκούσαν πολλά για τον προϋπολογισμό τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αυτής της διοργάνωσης.

Συνεπώς, πάντα με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, στον θεσμό του Κυπέλλου θα λάβουν μέρος μόνον ομάδες της SL1 και SL2. Η λογική θα είναι σε πρώτη φάση αυτές της SL2 (όπως ο ΑΟΞ και η Δόξα Δράμας) αρχικά να αντιμετωπίσουν σε νοκ άουτ αναμετρήσεις στην έδρα τους αυτές της SL1. Στα προημιτελικά θα προστεθούν οι Ευρωπαίοι και παραμένει πρόθεση από εκεί και πέρα οι αγώνες να είναι διπλοί, ώστε όταν θα μπουν οι εμπορικές ομάδες να διεξάγονται περισσότερα παιχνίδια. Ο τελικός θα παραμείνει πάντως σε κάθε περίπτωση μονός.

Προϋπόθεση για όλα αυτά όμως είναι να ανάψει το πράσινο φως να ξεκινήσει η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος στα μέσα Δεκεμβρίου (αν συμβεί αυτό θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να παίξουν και οι ομάδες της Football League) ή το αργότερο στις αρχές του 2021.

Αλλά προϋπόθεση για να συμβούν αυτά, είναι να ξεκινήσουν και τα πρωταθλήματα σε SL2 και FL. Και σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι οι ομάδες αυτών των δύο κατηγοριών ήδη συμπληρώνουν τρεις εβδομάδες χωρίς έστω προπονήσεις, γίνεται αντιληπτό ότι όταν έρθει η ώρα να παίξουν επίσημους αγώνες Κυπέλλου με τις ήδη πολύ πιο έτοιμες και ευρισκόμενες σε πλήρη αγωνιστική δράση ομάδες της SL1, θα υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα για αυτές…

thrakisports.gr

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος