ΔΙΑΦΟΡΑ

Κοινό ψήφισμα των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με καθηγητές και άλλες Σχολές για επαναλειτουργία

Κοινό ψήφισμα φοιτητών ΤΕΦΑΑ διακινείται τις τελευταίες ώρες για την επαναλειτουργία των Σχολών και του Αθλητισμού.

Το ψήφισμα καλούνται να ψηφίσουν όσοι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής συμφωνούν και κάτι αντίστοιχο γίνεται και στις άλλες Σχολές, ενώ οι φοιτητές καλούν να το συνυπογράψουν και οι καθηγητές τους αλλά και οι επαγγελματίες του Αθλητισμού.

Το ψήφισμα έχει ως εξης:

Οδεύοντας στον έναν χρόνο με τα Πανεπιστήμια κλειστά, την ώρα που έχουμε ξεκινήσει εξεταστική χωρίς οι περισσότεροι φοιτητές να έχουν προμηθευτεί όλα τα συγγράμματα, η κυβέρνηση αντί να διασφαλίσει την υγεία μας με τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσουμε και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας διά ζώσης, δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει αστυνομία στις σχολές μας, μαζί με πολλά ακόμα απαράδεκτα μέτρα όπως, κάρτα εισόδου, διαγραφές φοιτητών ν+2, τιμωρία πειθαρχικών παραπτωμάτων από νόμους του κράτους κοκ.

Ως φοιτητές του ΣΕΦΑΑ θεωρούμε ότι η συνέχιση της τηλεκπαίδευσης, είναι ταφόπλακα στην άρτια ολοκλήρωση της Πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης, καθώς το αντικείμενο των σπουδών μας είναι καθαρά πρακτικό.

Απαιτούμε:
1. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.
2. Να ανοίξουν τώρα τα Πανεπιστήμια τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα για τα πρακτικά/εργαστηριακά μαθήματα της σχολής μας, καθώς είναι αδύνατο να διεξάγονται εξ αποστάσεως. Οι ειδικότητες που είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία, δεν μπορούν να αναπληρωθούν αποτελεσματικά μέσω της τηλεκπαίδευσης.
3. Η αδυναμία εκτέλεσης της πρακτικής άσκησης που μας εξοικειώνει με το αντικείμενο μας, μας καθιστά αναποτελεσματικούς και η οποιαδήποτε αναβολή της υποβαθμίζει την επαγγελματική μας σταδιοδρομία.
4. Την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας για να μπορούμε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια
5. Να μειωθούν άμεσα για όλους τους φοιτητές τα ενοίκια, καθώς αρκετοί πληρώνουν χωρίς καν να μένουν στη πόλη όπου σπουδάζουν, ενώ ταυτόχρονα είναι απροσδιόριστο το αν και πότε θα επιστρέψουν.
6. Να αυξηθούν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να μην συνωστιζόμαστε.
7. Να παρθεί άμεσα σχέδιο για την αναπλήρωση των χαμένων πρακτικών ωρών.
8. Κοινή δράση φοιτητών- διδασκόντων για την επαναλειτουργία των πρακτικών μαθημάτων τηρουμένων όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας μας
9. Να δοθεί ευκαιρία σε όσους φοιτητές το επιθυμούν να κάνουν πρακτική άσκησης σε σχολείο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
10. Να μην κοπεί κανένας φοιτητής λόγω προβλήματος σύνδεσης σε τηλεδιάσκεψη και ταυτόχρονα να γίνεται ξεκάθαρος ο τρόπος καταμέτρησης απουσιών στις πλατφόρμες

LABON Boutique

Θρακική Αγορά

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος