ΥΓΕΙΑ

Κομοτηνή: 16 κρούσματα σε νεοσύλλεκτους συνοριοφύλακες

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε νεοσύλλεκτους συνοριοφύλακες στην Κομοτηνή και πρόκειται για συνολικά 16 μολύνσεις.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, συνολικά 16 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στις σχολές αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμότειχου. Από τα 746 τεστ που διεξήχθησαν συνολικά, εκ των οποίων τα 480 πραγματοποιήθηκαν στη Κομοτηνή και τα υπόλοιπα 266 στο Διδυμότειχο, καταγράφθηκαν 12 θετικά κρούσματα κορωναϊού στη σχολή της Κομοτηνής. Παράλληλα, καταγράφθηκαν και τέσσερα κρούσματα κορωναϊού στη σχολή του Διδυμοτείχου.

Μάλιστα, μιλώντας στο grtimes.gr, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλακών, Παναγιώτης Χαρέλας, τονίζει ότι, ζητήθηκε να πραγματοποιηθούν άμεσα τεστ στους νέους συνοριοφύλακες αλλά και σε όλο το προσωπικό, διότι όπως αναφέρει: «Από τον Αύγουστο επισημαίνουμε ότι πρέπει να γίνονται διαρκώς τεστ, γιατί πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων».

Ο κ. Χαρέλας προσθέτει ότι: «Κάνουμε επανειλημμένες εκκλήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τεστ. Πρέπει να γνωρίζουμε από την αρχή, ποιοι είναι θετικοί στον κορονοϊό και ποιοι όχι. Γιατί, στο παρελθόν, είχαμε ακόμα και συναδέλφους που έμεναν εσώκλειστοι για ενάμιση μήνα περίπου, ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα προσβληθούν περισσότεροι από τον ιό. Σε κάθε περίπτωση, οι συνοριοφύλακες είναι το ίδιο ευάλωτοι με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό».

Επίσης, σημειώνει ότι: «Επικρατεί ανησυχία, ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι που είχαμε τα κρούσματα μέσα στις σχολές και δεν ξέραμε πως να λειτουργήσουμε. Με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα τεστ στη νέα σειρά συνοριοφυλάκων, που θα ξεκινούσαν την εκπαίδευσή τους, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ».

ΠΗΓΗ: grtimes.gr

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος