ΔΙΑΦΟΡΑ

Κομοτηνή: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της 14ης Μαϊου (video)

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή η επέτειος της 14 Μαΐου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της απελευθέρωσης της Κομοτηνής.

Στις 7:00 πραγματοποιήθηκε Όρθρος, Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, στον οποίο θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και οι λοιποί Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες.

Στις 10:30 πραγματοποιήθηκε Επίσημη Δοξολογάς για την Απελευθέρωση της Κομοτηνής, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό
Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, μαζί με τοις προσκληθέντες Μητροπολίτες: Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελεήμων, Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού, Μαραθώνος κ.Κύριλλος, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.Αμφιλόχιος και Δράμας κ. Δωρόθεος. Μετά τη δοξολογία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη.

Στις 11:15 τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο χώρο του Ηρώου. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Μέλη του απερχόμενου Κοινοβουλίου, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠΑΜΘ, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου
Πανεπιστημίου Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό και οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος, στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.

Στη συνέχεια θα τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός Ύμνος.

Στις 12:00 ξεκίνησε η Παρέλαση Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών και των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία πλήθος κόσμου.

Η παρέλαση “άνοιξε” ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, με την Ιστορική Σημαία της Κομοτηνής:

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος