LIFESTYLE

Κουνουπίδι: Από ποιες ασθένειες προστατεύει – Ποια θρεπτικά συστατικά παίρνετε από μόλις 100γρ.

Το κουνουπίδι ανήκει στην ίδια κατηγορία λαχανικών με το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο, τα σταυρανθή λαχανικά.

Έχει υψηλή διατροφική αξία και η συστηματική κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο.

Τρώγεται με διάφορους τρόπους (βραστό, στον ατμό, τουρσί, ωμό), αλλά ωμό έχει την μεγαλύτερη διατροφική αξία.

100 γρ. κουνουπίδι προσφέρουν:

– Σάκχαρα 2,4 γρ.
– Πρωτεΐνες 2 γρ.
– Υδατάνθρακες 5 γρ.
– Φυτικές ίνες 2,5 γρ.
– Ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) 0,063 mg
– Θειαμίνη (βιταμίνη Β1) 0,057 mg
– Παντοθενικό οξύ 0,65 mg
– Νιασίνη (βιταμίνη Β3) 0,53 mg
– Βιταμίνη Β6 0,22 mg
– Φολικό οξύ 57 mg
– Βιταμίνη C 46 mg
– Σίδηρο 0,44 mg
– Ασβέστιο 22 mg
– Φώσφορο 44 mg
– Μαγνήσιο 15 mg
– Ψευδάργυρος 0,28 mg
– Κάλιο 300 mg
– Ενέργεια 20 kcal

Το κουνουπίδι είναι ιδανική τροφή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς δεν περιέχει λίπος και δίνει λίγες θερμίδες. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, βοηθά την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος και βοηθά στην επούλωση των πληγών.
kounoupidia

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος