ΔΙΑΦΟΡΑ

Λέσχη Κομοτηναίων: Ταξίδι σε άλλες εποχές μας πήγε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου, με καντάδες και ρομαντικούς χορούς (φωτος)

Για άλλη μία χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής, πρόσφερε στα μέλη και φίλους του, μια όμορφη βραδιά, στη Λέσχη Κομοτηναίων, με τις καντάδες, αναπολώντας παλιές όμορφες εποχές.
Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευγενία Πουρνάρα και στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ Ηρώ Κακαζάνη, αναφέρθηκε στην ιστορία των καντάδων που ξεκίνησαν από τα Επτάνησα, με επιρροή από την Ιταλική μουσική.
Το μουσικό σχήμα, αποτελούμενο από τους Κομοτηναίους Καμμενίδου Κυριακή – Χρυσόπουλο Τάκη – Κυριαζή Κυριάκο – Λύρατζη Τάσο, μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές, ερμηνεύοντας όμορφα νοσταλγικά τραγούδια, όπως ¨Πάμε σαν άλλοτε, σ,αγαπώ γιατί είσαι ωραία, για εμάς κελαηδούν τα πουλιά κ.α ¨
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Γιάννης Κυριαζής, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Κομοτηνής και ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ για την όμορφη αυτή έμπνευση των καντάδων που είχαν, ευχόμενος να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, κλείνοντας τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων της Θράκης.
Την βραδιά ομόρφυναν κορίτσια και αγόρια από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής (υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Καλλιόπης Γρηγοροπούλου), που ντυμένα με ρούχα εποχής και χορεύοντας σε ρυθμούς βαλς, έδωσαν μια νότα νοσταλγίας της τότε εποχής.
Κατά την διάρκεια της βραδιάς προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους το παραδοσιακό Σάμαλι, ένα αναμνηστικό δίπλωμα του Δήμου Κομοτηνής καθώς και ένα βραχιολάκι στις κυρίες (λόγω της εορτής της μητέρας που ήταν στις 12 Μαΐου).
Φωτος από την εκδήλωση:
 
 
 
 
 
 
 
 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος