ΔΙΑΦΟΡΑ

Λογισμικό του ΔΠΘ αγοράστηκε από τη NASA

Αγοράστηκε από τη NASA και χρησιμοποιείται σε διαστημικές πτήσεις το Akiδα, κατασκευασμένο με ευφυές λογισμικό που αναπτύχθηκε στο Δ.Π.Θ.

Το νευρομορφικό τσιπάκι Akiδa που κατασκευάστηκε από την Brainchip Holdings USA, με την σημαντική συνεισφορά του Εργαστηρίου Μαθηματικών και Πληροφορικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., όπου αναπτύχθηκε το ευφυές λογισμικό του (Καθηγητής Λάζαρος Ηλιάδης, και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Δρ. Κωνσταντίνος Δεμερτζής) αγοράστηκε και χρησιμοποιείται από την NASA σε διαστημικές πτήσεις.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεργασίας της Brainchip με την εταιρεία VORAGO και με την NASA για τον έλεγχο των διαστημικών πτήσεων με το τσιπ Akiδa, αναφέρουν τα Φοιτητικά Νέα.

Το Εργαστήριο Μαθηματικών και Πληροφορικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ. έχει συμβάλλει στην προσπάθεια ανάπτυξης του νευρομορφικού τσιπ Akiδa που χρησιμοποιείται πλέον στον έλεγχο των διαστημικών πτήσεων, προσφέροντας το απαιτούμενο λογισμικό ασφάλειας!

Σύμφωνα με την Brainchip Holdings: “Η εταιρεία σημειώνει ότι ο νευρομορφικός επεξεργαστής Akida είναι κατάλληλος για εφαρμογές διαστημικής πτήσης και αεροδιαστημικής.  Η συσκευή είναι ένας πλήρης επεξεργαστής νευρώνων και δεν απαιτεί εξωτερική Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU), μνήμη ή επιταχυντή Βαθειάς Μάθησης”.

admin/komotini24.gr

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος