ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μόλις 29 τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Θράκης που αιτήθηκαν εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ!

Μόλις 29 ποδοσφαιρικά σωματεία από την Θράκη φέρονται καταρχήν να ενεγράφησαν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που δόθηκε στην δημοσιότητα στη Βουλή την Πέμπτη.

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 804 εγγεγραμμένα στην ΕΠΟ σωματεία. Από τα 29 θρακιώτικα που καταρχήν εντοπίσαμε, τα περισσότερα προέρχονται από την ΕΠΣ Ξάνθης και την ΕΠΣ Έβρου και τα λιγότερα από την ΕΠΣ Θράκης. Συγκεκριμένα από τον Εβρο εντοπίσαμε 13 ομάδες, από την Ξάνθη άλλες 14 και από την Ροδόπη μόλις δύο.

Αν προκαλεί επίσης κάτι αίσθηση, είναι ότι από την λίστα δεν εντοπίσαμε μεγάλες ομάδες όπως η ΠΑΕ Ξάνθη που είναι και η μόνη επαγγελματική ομάδα της Θράκης. Βέβαια απουσίαζαν και άλλες επαγγελματικές ομάδες με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενώ αντίθετα τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Άρη τους εντοπίσαμε να έχουν εγγραφεί.

Επίσης, ως προς τις εκπροσώπους των ομάδων της Θράκης στα εθνικά πρωταθλήματα, εντοπίζουμε την ΑΕ Διδυμοτείχου και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου από την Γ’ Εθνική αλλά όχι την Ενωση Αλεξανδρούπολης, την Ελπίδα Σαπών και τις τρεις εκπροσώπους της Ξάνθης, δηλαδή τους Αρη Αβάτου, Ορφέα Ξάνθης και Αναγέννηση Θαλασσιάς.

Επίσης, κανονικά εγγεγραμμένες εμφανίζονται οι γυναικείες ομάδες Βασίλισσα της Θράκης, Ροδόπη ’87 και ο Ποντιακός αλλά όχι και ο Εβρος Σουφλίου που επίσης έχει δηλώσει ότι θα κατέβει φέτος στο πρωτάθλημα.

Για τις απουσίες ομάδων από Θράκη κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη, μήπως κάτι μας ξέφυγε.

Υπενθυμίζεται ότι τα σωματεία που ενεγράφησαν στο μητρώο της ΓΓΑ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση της πολιτείας για τον κορονοϊό, αλλά θα είναι και τα μόνα που θα έχουν εφεξής δικαίωμα ψήφου σε εκλογές για τις τοπικές ΕΠΣ και για την ανάδειξη διοικήσεων μελλοντικά στην ΕΠΟ.

Πάντως, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης διευκρίνισε ότι ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός για να εγγραφούν και νέες ομάδες που δεν το έχουν πράξει ως τώρα.

Αναλυτικά, οι ομάδες από την Θράκη που εντόπισε η έρευνα του ThrakiSportS ότι εντάχθηκαν στο Μητρώο της ΓΓΑ μαζί με τον αύξοντα αριθμό που έχει κάθε μία, είναι οι εξής (δεκτές τυχόν προσθήκες στον παρακάτω κατάλογο με ομάδες που ενδεχομένως δεν προσέξαμε εμείς στην πρώτη ανάγνωση των εγγράφων):

46. ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης
102. Νέα Ασπίδα Πηγαδίων
120. Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης
193. ΑΕ Διδυμοτείχου
224. Ασπίδα Θουρίου
287. ΑΟ Σμίνθης
351. Ομόνοια Φυλακίου
371. Εθνικός Κιμμερίων Ξάνθης
375. Βασίλισσα της Θράκης
378. ΜΑΟ Κένταυρος Ξάνθης
414. ΑΟ Βιστωνίδας
469. Ελπίδα Γενισέας
477. Ακρίτας Ορμενίου
480. ΑΕΚ Κυψέλης
494. Δόξα Σταυρούπολης
533. Αρης Πετεινού
558. ΑΠΟΞ Skoda
564. Άρδας Καστανεών
566. Δόξα Ελληνοχωρίου
589. ΠΑΕ Ριζίων
592. Δόξα Στέρνας
604. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου
636. Κεσσάνη Ερασμίου
638. Νίκη Απαλού
641. Ροδόπη ’87
680. Ποντιακός Αλεξανδρούπολης
688. ΑΠΣ Ασπίδα Ξάνθης
749. ΑΠΟΞ Ραιδεστός
781. ΑΕ Νέας Χιλής

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 804 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΓΓΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

thrakisports.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος