ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο γάμος που αναστάτωσε την Ελλάδα: Όταν ο Παπανδρέου «αποκατέστησε το κορίτσι» και παντρεύτηκε την Λιάνη

13 Ιουλίου το 1989 και το κοσμικό γεγονός της χρονιάς, μην πούμε και της 10ετίας δίχως καμία υπερβολή, ήταν ο γάμος του πρωθυπουργού της χώρας Ανδρέα Παπανδρέου και της αεροσυνοδού Δήμητρας Λιάνη. Του 70χρονου τότε Παπανδρέου και της… 35χρονης Λιάνη, οπότε εύλογα καταλαβαίνει κανείς (οι μικρότεροι κυρίως) γιατί έκανε ντόρο και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ιδίως από τα μη κυβερνητικά έντυπα μέσα ενημέρωσης. «Μαιτρέσα» έγραφαν τη Δήμητρα Λιάνη, ενώ με πρωτοσέλιδο της, η «Αυριανή» την είχε βγάλει γυμνή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τότε είχε πει το αλησμόνητο «κτυπήστε εμένα, όχι τη Δήμητρα»!

2_10

 

Η γνωριμία και το περιβόητο νεύμα

Ο γάμος του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη το 1989, ήταν ο 3ος για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, μετά από αυτούς με της Χριστίνα Ρασιά και τη Μαργαρίτα Τσαντ και ο 2ος για την «Μιμή», όπως έμεινε στον κόσμο. Η σχέση τους είχε βγει αρχικά, παρασκηνιακά, με τους δυο τους να γνωρίζονται το 1982 στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος που δούλευε αεροσυνοδός η Δήμητρα Λιάνη, με εισήγηση του ξαδέρφου της Γιώργου Λιάνη.

Η σχέση τους ξεκίνησε το 1986 και δύο χρόνια αργότερα, το 1988, επισημοποιήθηκε από το περιβόητο νεύμα του Παπανδρέου, στα σκαλιά του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Τότε που είχε επιστρέψει από το Λονδίνο και την εγχείρηση καρδιάς που είχε κάνει. Στο νοσοκομείο τον είχε συνοδεύσει η Δήμητρα Λιάνη για την οποία όλοι γνώριζαν την ύπαρξή της, αλλά για πρώτη φορά εμφανίσθηκε επισήμως ως η σύντροφός του….

ΑΦΙΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (1988)  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΧΕΡΦΙΛΝΤ

 

Η βίλα και η τούρτα
Το… πρωθυπουργικό ζευγάρι, στις 13 Ιουλίου το ΄89 πήγε μαζί στην εκκλησία από τη βίλα στην Εκάλη, με τον Τύπο να γράφει τότε πως είχαν ξοδευτεί υπέρογκα ποσά, εις βάρος του λαού, για τη βίλα της οδού Αγράμπελης στην Εκάλη και να «μιλά» για πολιτικά – οικονομικά σκάνδαλα.

Μετά την εκκλησία ακολούθησε δεξίωση με τον Αντρέα Παπανδρέου να λέει «το αποκατέστησα το κορίτσι». Χαρακτηριστική ήταν και η στιγμή στο κόψιμο της γαμήλιας τούρτας, με την Δήμητρα Λιάνη να ταΐζει με κουτάλι τούρτα τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος το ίδιο έτος είχε πάρει διαζύγιο με την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος